Τουρισμός

Kronberg, Bad Homburg: Σε δύο πολύ πλούσιες περιοχές της Γερμανίας


Γερμανία δεν είναι οι μεγάλες πόλεις, είναι οι μικρές κωμοπόλεις που φυλάσσουν στα τείχη τους την παράδοση και την κουλτούρα, αναλλοίωτη, αιώνων. Περνώντας τις πύλες τους, είναι σαν να γυρνάς πίσω το χρόνο και να βρίσκεσαι στην εποχή του Μεσαίωνα ή την εποχή της Αναγέννησης του Βορρά.

της Ελενας Ερμείδου

Ετσι, και στις δύο περιοχές που ανήκου στο κρατίδιο της Εσσης: Το Kronberg και το Bad Homburg.

Περίπου 20 χιλιόμετρα από την πόλη της Εσσης, την Φρανκφούρτη, την πόλη των μεταφορών και της οικονομίας, συναντά κανείς το Kronberg im Taunus, στην περιφέρεια Hochtaunuskreis της Εσσης, μέρος της Φρανκφούρτης Ρηνανίας – Μάϊν.

Είναι αστική περιοχή και πριν το 1866, η πόλη άνηκε στο Δουκάτο της Nassau. Το χρόνο αυτό Δουκάτο πέρασε στην Πρωσία.

Το χαρακτηριστικό σημείο του Kronberg, το κάστρο. Η ιστορία του κάστρου του Kronberg ξεκινά το 12ο αιώνα όταν η Αγία Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία παρήγγειλε στους Ιππότες του Eschborn να χτίσουν ένα κάστρο πάνω στον βράχο στις νότιες πλαγιές του Taunus.


Η περιοχή του Κάστρου του Kronberg απλώνεται σε 18.000 τ.μ. Στην εποχή του ήταν μία αυτόνομη οικονομική οντότητα μέχρι και τον 19ο αιώνα που οι οικονομικές συνθήκες άλλαξαν. Το 1891 ο Kaiser Wilhelm II χάρισε για δώρο Χριστουγέννων στην μητέρα του Αυτοκράτειρα Βικτώρια της "Kaiserin Friedrich", την μεγαλύτερη θυγατέρα της Βασίλισσας Βικτωρίας της Βρετανίας. Τότε ξεκίνησε και μία  ανακαίνιση του κάστρου υπό την επίβλεψη του αρχιτέκτονα Louis Jacobi. Ο Louis Jacobi το ίδιο διάστημα εκπόνησε σχέδια ώστε  το κάστρο να ανοίξει και ως μουσείο. Η Αυτοκράτειρα δυστυχώς απεβίωσε το 1901 και τότε η νεώτερη θυγατέρα της μαζί με τον σύζυγό της Friedrich Karl von Hessen ολοκλήρωσε το έργο της μητέρας της. Το μουσείο άνοιξε το πύλες του προς το κοινό το 1912.Από το 1994 και μέχρι τις ημέρες μας, το Ιδρυμα Kronberg Castle (Stiftung Burg Kronberg im Taunus) έχει υπό την κατοχή του το κάστρο.

Το Kronberg, το οποίο σήμερα ανήκει στην ευρύτερη περιοχή του κρατιδίου της Εσσης είναι χώρος διαμονής πολύ πλουσίων γερμανών, ωστόσο δεν χαλάει την αισθητική του, τίποτα το γκλάμουρους.


Bad Homburg -από τις πλουσιότερες περιοχές της Γερμανίας

Ακόμα, μία εξαιρετικά εύπορη κωμόπολη, 20 χιλιόμετρα από την Φρανκφούρτη είναι το Bad Homburg vor der Höhe, η περιοχή του οποίου ανήκει στην Hochtaunuskreis της Φρανκφούρτης Rhein – Main.

Το Bad Homburg διακρίνεται για κάστρο – παλάτι  Schloss Bad Homburg, το οποίο ξεκίνησε να χτίζεται τον 12ο αιώνα. Το 1888, το Bad Homburg έγινε γνωστό σε όλη την Γερμανική Αυτοκρατορία, μια και ο Kaiser Wilhelm II ονόμασε το Bad Homburg ως Αυτοκρατορικό θέρετρο κατά το θέρος.

Μετά το 1918 το κάστρο διοικείτο από το κράτος της Πρωσίας και από το 1945 και έπειτα από την Εσση.

Η πρόσβαση στο Kronberg και το Bad Homburg είναι πολύ εύκολη με S-Bahn / U-Bahn ( μετρό – προαστικό) από την Φρανκφούρτη όλους τους σταθμούς του μετρό και του προαστιακού καθώς και από το κεντρικό σιδηροδρομικό σταθμό της Φρανφούρτης (Frankfurt Hauptbahnhof, DB). Η διάρκεια της διαδρομής είναι περίπου 20 λεπτά της ώρας ενώ οι συνδέσεις είναι πολλαπλές και σχεδόν ανά 15 λεπτά όλη την ημέρα

 Από το σταθμό του S-Bahn (ανεωτέρω) συνδέονται όλες οι κωμοπόλεις του Taunus (Kronberg, Oberussel Hohemark, Koenigstein) με το ίδιο εισιτήριο ζώνης που έχει εκδόσει ο επιβάτης / επιβάτες. Απο το κέντρο της πόλης και το ιστορικό κέντρο περνούν όλα σχεδόν τα λεωφορεία που τερματίζουν στο σταθμό τραίνων.

 Αεροπορικώς κατευθείαν σύνδεση με την Φρανκφούρτη πραγματοποιείται μέσω της Aegean Airlines ( www.aegeanair.com ) και Lufthansa ( www.lufthansa.gr ) από την Αθήνα ( www.aia.gr) και από το αεροδρόμιο της Θεσσαλονίκης ( www.skg-airport.gr )

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις