Τουρισμός

Κρητικό ντάκο προτείνει η στήλη γαστρονομίας της Der Standard


Τον κρητικό ντάκο προτείνει ως ιδανικό καλοκαιρινό σνακ η στήλη γαστρονομίας της Der Standard

Η αυστριακή εφημερίδα παρουσιάζει συνταγή για ντάκο με ώριμες ντομάτες και πρόβειο τυρί, ως το ιδανικό εύγευστο σνακ για τις ζεστές μέρες του καλοκαιριού.

Στη σελίδα με τις συνταγές γίνεται μία σύντομη αναφορά στην ιστορία του κρητικού παξιμαδιού, που ήταν αρχικά το φαγητό των φτωχών στην Ελλάδα, όπως αναφέρεται.

Στη συνέχεια σημειώνεται ότι ο ντάκος, το παξιμάδι από κριθάρι, προσφέρεται σε όλα τα εστιατόρια της Κρήτης και ότι στη Βιέννη πωλείται σε ελληνικά delicatessen.

"Αν σας αρέσει ακόμα πιο αυθεντικό, μπορείτε να το ψήσετε μόνοι σας. Δεν είναι δύσκολο και διατηρείται πολλές μέρες" αναφέρεται μεταξύ άλλων στο άρθρο.

"Στην Κρήτη, ο ντάκος σερβίρεται συνήθως με τη μυζήθρα, ένα τυρί κρέμα από αιγοπρόβειο γάλα. Ως εναλλακτική λύση μπορείτε επίσης να θρυμματίσετε φέτα σε ώριμες ντομάτες".

Η συνταγή που παρατίθεται είναι με πρόβειο τυρί brimsen ή φέτα, ελιές καλαμών, ελαιόλαδο και ρίγανη.

Διαβαστε επισης