Αθλητικά

Κρεμάει τη φανέλα της η κορυφαία Ελληνίδα μπασκετμπολίστρια


Με μια συγκινητική επιστολή, που δημοσιοποιήθηκε μέσω του site της ΕΟΚ, η κορυφαία Ελληνίδα μπασκετμπολίστρια όλων των εποχών, η Εβίνα Μάλτση, επισημοποίησε την απόφασή της να κρεμάσει τη φανέλα της εθνικής ομάδας την οποία για 21 χρόνια τίμησε όσο καμία.

Σε ηλικία 41 ετών (γεννήθηκε στις 30 Δεκεμβρίου 1978 στη Γουμένισσα του Κιλκίς), με την παρουσία της απετέλεσε σύμβολο αφοσίωσης αλλά και ποιότητας διαγράφοντας μια λαμπρή καριέρα και συμμετέχοντας σε όλες τις μεγάλες επιτυχίες της «γαλανόλευκης» με αποκορύφωμα την 4η θέση στο Ευρωμπάσκετ του 2017 και την ανάδειξή της σε MVP του Ευρωμπάσκετ 2009, παρότι η Ελλάδα τερμάτισε 5η.

Στους Ολυμπιακούς του 2004 ήταν 2η σκορερ της διοργάνωσης με μ.ο 20,9 πόντους. Το «κοντέρ» της έγραψε 214 συμμετοχές και 3.215 πόντους.

«Είναι πολύ δύσκολο και σκληρό να αποχωρίζεσαι κάτι που αγαπάς και έχεις δεθεί τόσο πολύ μαζί του. Η Εθνική ομάδα ήταν για μένα όλα αυτά τα χρόνια το απόλυτο κίνητρο. Παραδίδω τη σκυτάλη στις νέες γενιές για να γράψουν τη δική τους ιστορία. Να την αγαπάτε και να την προστατεύετε αυτήν την ΟΜΑΔΑ, είναι η περηφάνια μας και η εθνική μας κληρονομιά»!