Ελλάδα

Κουβέλης: H Συμφωνία των Πρεσπών θα επικυρωθεί από το Κοινοβούλιο


Τη βεβαιότητα ότι η «Συμφωνία των Πρεσπών» θα επικυρωθεί από το Κοινοβούλιο της χώρας, εκφράζει ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής.

Ειδικότερα τονίζει: "H Συμφωνία των Πρεσπών αποτελεί τη λύση του χρόνιου προβλήματος με την ΠΓΔΜ και διαμορφώνει συνθήκες σταθερότητας, συνεργασίας και οικονομικής συνανάπτυξης στην ευρύτερη περιοχή. Αποτελεί δε και την αντίρροπη πολιτική στην πολιτική άλλων χωρών που θέλουν τη διατήρηση των αντιθέσεων των μειονοτήτων στην περιοχή για την εξυπηρέτηση των δικών τους σχεδίων, στοχεύοντας στη διαμόρφωση συσχετισμών σε βάρος της Ελλάδας.
Η Συμφωνία είναι σαφής και συγκεκριμένη και δεν παραχωρεί ούτε εθνότητα ούτε γλώσσα στους πολίτες της γειτονικής χώρας.
Η Συμφωνία υπηρετεί το συμφέρον της Χώρας. Αυτό το συμφέρον θα σταθμίσει την ψήφο των βουλευτών και εκτιμώ ότι θα ψηφισθεί και από βουλευτές πέραν των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ".

Ο Φώτης Κουβέλης σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «ΤΑ ΝΕΑ», υπογραμμίζει ακόμη ότι οι εκλογές θα γίνουν στο τέλος της τετραετίας ενώ τονίζει ότι η ηγεσία του ΚΙΝΑΛ αρνείται τη συγκρότηση του προοδευτικού πόλου και επισημαίνει: "Πρόκειται για κοντόφθαλμη πολιτική, που δεν θέλει να βλέπει τη διαχωριστική γραμμή ανάμεσα στην νεοφιλελεύθερη συντηρητική πολιτική και την προοδευτική πολιτική και αρνείται τη συγκρότηση του προοδευτικού πόλου. Η συμμετοχή του ΣΥΡΙΖΑ στις προοδευτικές διεργασίες καταγράφεται δυναμικά στα ευρωπαϊκά πράγματα και συναντά την άρνηση και την απόκρουση από το ΚΙΝΑΛ στην Ελλάδα".