Πολιτική

Κουτσούμπας: Μετατρέπουν τη νεολαία σε στρατιά ανέργων και περιπλανώμενων εποχικά εργαζόμενων


«Είναι στο δικό μας χέρι να τα καταφέρουμε! Τα τραγικά γεγονότα των τελευταίων ημερών ανέδειξαν μέσα από τη μεγάλη τραγωδία αυτό που φοβούνται όλοι όσοι προβάλλονται ως "πανίσχυροι": Την τεράστια δύναμη του λαού», επισήμανε σε συγκέντρωση νεολαίας στη Θεσσαλονίκη ο Γενικός Γραμματέας του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας.

Μεταξύ άλλων επισήμανε πως οι συγκεντρώσεις, «ανέδειξαν την ορμή, την εφευρετικότητα, τη δύναμη της θέλησης δεκάδων χιλιάδων νέων σε όλη την Ελλάδα που βγήκαν στους δρόμους για να ζητήσουν δικαίωση για τους νεκρούς τους. Για να κάνουν πράξη και δική τους υπόθεση το ‘'ΠΟΤΕ ΞΑΝΑ'', αλλά και για να διεκδικήσουν, να αγωνιστούν για όλα εκείνα που αργά και βασανιστικά γέμιζαν το ποτήρι της οργής και της αγανάκτησης εδώ και τόσα χρόνια».

O κ. Κουτσούμπας κάλεσε τους νέους ψηφοφόρους να προσέλθουν στις κάλπες. «Τώρα, πολλές νεανικές κόκκινες ψήφοι. Όσοι νέοι ψηφίζουν για πρώτη φορά, να ψηφίσουν αντισυστημικά, απέναντι στο σύστημα του κέρδους και της εκμετάλλευσης, να ψηφίσουν ΚΚΕ», είπε και τόνισε πως «ο λαός μας και ειδικά η νέα γενιά έχει φέτος μια μεγάλη ευκαιρία. Αυτή τη φορά μετά τις εκλογές να μετρηθούν και να βγουν αυτοί λιγότεροι! Να μην τους βγαίνουν τα "κουκιά" και οι ψήφοι για να φτιάξουν την επόμενη αντιλαϊκή κυβέρνηση».

Το σημερινό σύστημα και οι κυβερνήσεις του, σημείωσε ο Γενικός Γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ, μετατρέπουν τη νεολαία πότε σε μια στρατιά ανέργων και πότε σε στρατιά περιπλανώμενων καλοκαιρινών εργαζομένων σε διάφορους τουριστικούς παραδείσους, που χτίζονται πάνω από την εργασιακή κόλαση που ζουν οι εργαζόμενοι. Αναφερόμενος στα νέα ζευγάρια είπε πως, διστάζουν για καιρό μέχρι να κάνουν το πρώτο βήμα, νιώθουν και είναι αστήριχτοι στην καινούργια ζωή που θέλουν να χτίσουν, αφού όλα όσα χρειάζονται αντιμετωπίζονται ως κόστος.

Ο Δημήτρης Κουτσούμπας τόνισε πως, η πατρίδα μας μπορεί να έχει καλύτερο μέλλον. «Σήμερα υπάρχουν όλες εκείνες οι δυνατότητες, που στα χέρια μιας άλλης εξουσίας μπορούν να αξιοποιηθούν, για να εξασφαλίζεται μόνιμη και σταθερή δουλειά με αξιοπρεπείς συνθήκες εργασίας. Για να δημιουργούνται φθηνές, σύγχρονες, λαϊκές κατοικίες για όλους, χωρίς τα κοράκια των funds πάνω από το κεφάλι μας και τον κίνδυνο να ξεσπιτωθεί ο λαός. Για να παρέχονται σύγχρονες, φθηνές, ασφαλείς μαζικές μεταφορές για όλο τον λαό, με σύγχρονο συγκοινωνιακό δίκτυο στα μεγάλα αστικά κέντρα. Οχι να κινδυνεύει ο λαός ακόμα και σε πόλεις όπως η Θεσσαλονίκη, όπου το δικαίωμα στη μετακίνηση έχει γίνει μπαλάκι του πινγκ-πονγκ ανάμεσα στο ανέκδοτο του μετρό και στα λεωφορεία του ΟΑΣΘ, που αυτοαναφλέγονται», υπογράμμισε.

«Θυμίζουμε ότι τέτοια αμερικανικά drones σταθμεύουν στη βάση των ΗΠΑ στη Λάρισα. Και "ο νοών νοείτω..."», επισήμανε, αναφερόμενος στο περιστατικό κατάρριψης του αμερικανικού drone από τις ρωσικές δυνάμεις πάνω από τη Μαύρη Θάλασσα και για την αύξηση του κατώτατου μισθού είπε: «Πρέπει να δυναμώσουν οι αγώνες της νεολαίας τώρα που πυκνώνουν τα σύννεφα πάνω από την καπιταλιστική οικονομία, που σκάνε τα κανόνια των μεγάλων τραπεζών το ένα πίσω από το άλλο, που η ακρίβεια και ο πληθωρισμός έχει καταπιεί την καινούρια αύξηση - κοροϊδία που ανακοίνωσε η κυβέρνηση στον κατώτατο μισθό πριν καν αυτή δοθεί».

Σχολιάζοντας τις τελευταίες δημοσκοπήσεις, διευκρίνισε πως οι νέοι γυρίζουν την πλάτη στη ΝΔ και στο ΣΥΡΙΖΑ και πως αυτό το «κανένας» που δηλώνουν, μπορεί αποκτήσει δύναμη, «μόνο αν μετατραπεί σε αποφασιστική, μαζική ψήφο στο ΚΚΕ. Απέναντι στα κόμματα που μας έφεραν ως εδώ, δεν αρκεί ούτε η τυφλή αγανάκτηση, ούτε όμως οι ανώδυνες επιλογές για τα λεγόμενα "μικρά κόμματα"».

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Σχετικά Άρθρα
Ετικέτες ΚΚΕ