Πολιτική

Κουτσούμπας: Η ΝΔ σηκώνει τη σημαία «Νόμος και Τάξη»


Ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, στην ομιλία του στη Βουλή επί των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης, ανέφερε καταρχήν ότι αυτές ήταν ήδη γνωστές από την προεκλογική περίοδο και πρόσθεσε "δεν περιμέναμε με καμία αγωνία τις προγραμματικές δηλώσεις σας, όπως δεν περίμενε και η Κομισιόν να σχηματιστεί η κυβέρνησή σας, για να ανακοινώσει τις συστάσεις της για την Ελλάδα στις 8 του Ιουλίου".

Ο Δ. Κουτσούμπας είπε ότι οι νέες εξαγγελίες της κυβέρνησης οι οποίες αξιοποιούν όλο το αντιλαϊκό οπλοστάσιο με το οποίο την εφοδίασε ο ΣΥΡΙΖΑ επιβεβαιώνουν ότι θα κλιμακωθεί η αντιλαϊκή επίθεση και σημείωσε ότι το φορολογικό πρόγραμμα της κυβέρνησης "φωνάζει" για τους στόχους της.

Οι φορολογικές ρυθμίσεις ευνοούν το μεγάλο κεφάλαιο 

Αναφέροντας ότι η κυβέρνηση διαγκωνίζεται με τον ΣΥΡΙΖΑ για το ποιός είναι αποτελεσματικότερος υπέρ του μεγάλου κεφαλαίου, πρόσθεσε ότι για κάθε μέτρο υπέρ των επιχειρηματικών ομίλων που πρότεινε ο ΣΥΡΙΖΑ, η ΝΔ προσθέτει και κάτι ακόμα.

Είπε ότι με τις φορολογικές ρυθμίσεις που προτείνει η κυβέρνηση ευνοείται το μεγάλο κεφάλαιο το οποίο πληρώνει σήμερα μόνο 3 δισ. ευρώ από τα 55 δισ. ευρώ του προϋπολογισμού με τον λαό να πληρώνει το 95% των φορολογικών εσόδων και το μεγάλο κεφάλαιο μόλις το 5% "θα πληρώνει λιγότερα από τα ελάχιστα που πληρώνει τώρα".

Σημείωσε ότι στο ζήτημα της μείωσης φορολογίας επιχειρήσεων και εργαζομένων με ταυτόχρονη την δέσμευση για το πρωτογενές πλεόνασμα, η κυβέρνηση απαντά με την υπόσχεση για θεαματική αύξηση του ρυθμού ανάπτυξης "η οποία, όμως, ακόμα και αν επιτευχθεί, θα προκύψει μέσα από μισθούς πείνας και από τσάκισμα των δικαιωμάτων των εργαζομένων".

"Η όποια μείωση των φορολογικών συντελεστών, θα συνοδευτεί με την πολυπόθητη «διεύρυνση της φορολογικής βάσης», την επανεξέταση του αφορολόγητου και των εκπτώσεων φόρου, δηλαδή απλά με μια μεταφορά των φορολογικών βαρών απ' τη μια τσέπη του λαού, σε μια άλλη" πρόσθεσε.

"Όμως, κύριοι της ΝΔ, εάν θέλατε να πρωτοτυπήσετε, θα μπορούσατε να διευρύνετε πραγματικά τη φορολογική βάση. Φορολογήστε σας λέμε τους εφοπλιστές που δεν πληρώνουν σχεδόν καθόλου φόρο" ανέφερε στη συνέχεια.

Αναφορικά με τις αλλαγές στην λειτουργία της κρατικής διοίκησης είπε, ότι "μπορούν να περιγραφούν με την φράση υπέρτατος νόμος η διασφάλιση του μέγιστου κέρδους", ενώ μοναδικός στόχος του "νέου επιτελικού κράτους" είναι το ξήλωμα όλων των προσκομμάτων που βρίσκουν οι επενδυτές μπροστά τους.

Έγκλημα η ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ 

Είπε ότι η κυβέρνηση ακολουθεί την ίδια ενεργειακή πολιτική με εκείνη των προκατόχων της, και εκείνο που ενδιαφέρει "το σημερινό αντιλαϊκό δίπολο -ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ- είναι η ολοκλήρωση της απελευθέρωσης της αγοράς, σύμφωνα και με τις κατευθύνσεις της Κομισιόν για να κερδίσουν μια χούφτα όμιλοι".

Επισήμανε μεταξύ άλλων ότι η σημερινή οικονομική κατάσταση της ΔΕΗ "σχετίζεται άμεσα με τη μείωση του μεριδίου της στην αγορά λόγω της «απελευθέρωσης», την επιβάρυνση της λιγνιτικής παραγωγής με την πράσινη πολιτική εμπορίου ρύπων της ΕΕ, την διαφορά στην ύπαρξη κοινωνικού οικογενειακού τιμολογίου σε σχέση με τους ανταγωνιστές της και τις δημοπρασίες με τις οποίες η ΔΕΗ πουλά, κάτω του κόστους, ρεύμα στους ανταγωνιστές της και το ξαναγοράζει στη συνέχεια".

"Από αυτές τις εξελίξεις δεν ωφελήθηκαν ούτε οι εργαζόμενοι στη ΔΕΗ και στην Ενέργεια, ούτε τα λαϊκά νοικοκυριά που γνώρισαν απανωτές αυξήσεις στις τιμές του ρεύματος και χρωστούν απλήρωτους λογαριασμούς" είπε ο Δ. Κουτσούμπας.

Ανέφερε ότι μετά την ΔΕΗ η κυβέρνηση ετοιμάζεται να ολοκληρώσει "το έγκλημα των ιδιωτικοποιήσεων σε οτιδήποτε δεν πρόλαβε να ιδιωτικοποιήσει ο ΣΥΡΙΖΑ, υλοποιώντας τις κατευθύνσεις των Μνημονίων".

Όπως είπε ετοιμάζεται η ΕΥΔΑΠ και η ΕΥΔΑΘ και έπονται τα αεροδρόμια, τα ναυπηγεία, η ΛΑΡΚΟ και μια σειρά κρατικών υπηρεσιών "αφού φτάνετε στο σημείο να μιλάτε ακόμα και για ανάθεση σε ιδιώτες μέχρι και της επιστασίας δημοσίων έργων".

Σχετικά με τα "κόκκινα δάνεια" είπε ότι η κυβέρνηση ετοιμάζεται να αξιοποιήσει ολόκληρο το σχετικό σύστημα που έφτιαξε ο ΣΥΡΙΖΑ και να προχωρήσει σε πογκρόμ πλειστηριασμών και υπογράμμισε "το ΚΚΕ είναι εδώ και θα μπει μπροστά. Και μαζί με τους εργαζόμενους, δεν θα επιτρέψουμε να βγάλετε στο σφυρί το βιός του λαού μας"

Επισημαίνοντας ότι μέσω των "ρυθμίσεων προστασίας" του ΣΥΡΙΖΑ και των τοποθετήσεων για "κουλτούρα πληρωμών" επιχειρείται να νομιμοποιηθούν στη συνείδηση των εργαζομένων αντιλαϊκοί φόροι και χρέη και να συσκοτιστεί πως ευθύνη για την κρίση δεν έχουν τα λαϊκά στρώματα αλλά το κράτος του κεφαλαίου και ο καπιταλιστικός δρόμος ανάπτυξης είπε ότι δεν είναι παροχή η πληρωμή σε δόσεις υπέρογκων φόρων και κόκκινων δανείων.

Σημείωσε ότι "η καραμέλα μιας τάχα ανάπτυξης με τάχα διάχυση των αποτελεσμάτων της στην κοινωνία" δεν θα οδηγήσει ούτε σε γενναίες αυξήσεις μισθών, ούτε σε κατάργηση ελαστικών σχέσεων απασχόλησης αλλά ούτε και σε εργασιακές συνθήκες που να προσεγγίζουν τις σύγχρονες ανάγκες.

Υπάρχουν όροι για θερμό επεισόδιο 

Αναφορικά με τις κυβερνητικές εξαγγελίες για τους αυτοαπασχολούμενους και μικρούς ελεύθερους επαγγελματίες, είπε ότι οι πολιτικές της κυβέρνησης "είναι πολιτικές στήριξης μόνο των μεγάλων καπιταλιστικών επιχειρήσεων και όχι στήριξης των ελεύθερων επαγγελματιών". Πρόσθεσε ότι το ΚΚΕ θα συνεχίζει να στηρίζει τα δίκαια αιτήματα των αυτοαπασχολούμένων που είναι κυριολεκτικά αιτήματα επιβίωσης για την πλειοψηφία τους.

Σημείωσε ότι για να περάσει η αντιλαϊκή πολιτική "θα χρειαστεί ασφαλώς ένταση της καταστολής" και "γι' αυτό η ΝΔ σηκώνει τη σημαία "Νόμος και τάξη".

Επισήμανε ότι στην Αν. Μεσόγειο και το Αιγαίο έχουν διαμορφωθεί όροι "ακόμα και για θερμό επεισόδιο, γεγονός που θα ενεργοποιήσει την ΑμερικανοΝΑΤΟϊκή και Ευρωπαϊκή «διαμεσολάβηση», όπως λέγεται, «επιδιαιτησία», με επιδίωξη την προώθηση των σχεδίων για τη συνεκμετάλλευση, τη συνδιαχείριση του Αιγαίου, σε βάρος κυριαρχικών δικαιωμάτων της και Ελλάδας και της Κύπρου".

Πρόσθεσε ότι στο Κυπριακό έχουν διαμορφωθεί επικίνδυνα τετελεσμένα μέσω των διαρκών δικοινοτικών διαπραγματεύσεων κάτω από την ομπρέλα ΝΑΤΟ-ΗΠΑ-ΕΕ "για διχοτομική λύση".
 

Διαβάστε επίσης