Πολιτική

Κουτσούμπας: Η ΛΑΡΚΟ θα μπορούσε να ζήσει την ελληνική οικονομία


Στους εργαζόμενους της ΛΑΡΚΟ, που ξεκινούν κινητοποιήσεις, αναφέρθηκε μεταξύ άλλων σε συνέντευξή του στο ραδιοφωνικό σταθμό "Λαμία fm1", ο Γ.Γ. της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, κατά την επίσκεψή του χθες στη Στυλίδα της Φθιώτιδας, κατά την οποία ο Μητροπολίτης Φθιώτιδας κ.κ. Συμεών του πρόσφερε κάδρο στο οποίο εικονίζεται ο ίδιος σε παλαιότερες κινητοποιήσεις με εργαζόμενους της ΛΑΡΚΟ.

Ερωτηθείς σχετικά ο κ. Κουτσούμπας ανέφερε ότι το κάδρο αυτό κοσμεί ήδη τα γραφεία του κόμματος στον Περισσό και πρόσθεσε.

«Είναι ένας μεγάλος αγώνας, ο αγώνας των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ. Είμαστε στο πλευρό τους, εγώ είμαι πάντα στο πλευρό τους. Έχω πάρα πολύ σημαντικούς δεσμούς με τους εργαζόμενους της ΛΑΡΚΟ ήδη από πολύ παλιά, από το 1977, από την πρώτη μεγάλη απεργία που κράτησε πάνω 100 μέρες και που στέφθηκε τότε με επιτυχία.

Η ΛΑΡΚΟ είναι χρυσωρυχείο για την περιοχή μας, για τον νομό μας, αλλά και για όλη την Ελλάδα. Σε μία εποχή που το νικέλιο έχει φτάσει στα ύψη και θα μπορούσε να είναι κερδοφόρα η ΛΑΡΚΟ και όχι μόνο να ζει τους 1500 εργαζόμενους που είναι στη Λάρυμνα και αλλού, όπως στην Κοζάνη που έχει μεταλλεία και εργοστάσια η ΛΑΡΚΟ. Θα μπορούσε να ζήσει την ελληνική οικονομία στην ουσία και να τη στηρίξει», είπε ο κ. Κουτσούμπας.

Απαντώντας σε ερώτηση για την επίσκεψή του στη «Στέγη Γερόντων - Ίδρυμα Πετρή», ο κ. Κουτσούμπας συναντήθηκε με την ενενήντα επτάχρονη Βάσω Σταματίου, τελευταία επιζήσασα του Άουσβιτς, εξέφρασε την συγκίνησή του και τόνισε πως «ήταν από τις λίγες επιζήσασες γιατί ξέρουμε πώς ήταν αυτό το κάτεργο, αυτό το στρατόπεδο των εγκληματιών Ναζί, αλλά και από τα άλλα που δεν ήταν και εύκολη η ζωή που πέρασε. Και βεβαίως πέρασε και πολύ δύσκολα χρόνια μετά. Γιατί όπως και η ίδια αναφέρει στο βιβλίο της, όταν γύρισε στην Ελλάδα τον Σεπτέμβριο του 1945 δεν έβρισκε καν δουλειά, γιατί έλεγαν "ήρθε η κομμουνίστρια", ενώ είχαν άλλη αντίληψη τότε, νόμιζαν ότι θα γυρίσουν στην Ελλάδα και θα τους περιμένουν σαν ήρωες, όπως πραγματικά ήταν ήρωες αυτοί οι άνθρωποι, που έδωσαν την ίδια τους τη ζωή, τα νιάτα τους για να απελευθερώσουν την πατρίδα μας από τον κατακτητή, από τους Ναζί φασίστες Γερμανούς τότε, απ' τα στρατόπεδα συγκέντρωσης.

Είχα και έναν λόγο παραπάνω, γιατί ο παππούς μου, ο Δημήτρης Κουτσούμπας που ήταν ιερέας και δάσκαλος στο χωριό Βελεσώτες Δομοκού στο νομό Φθιώτιδας, εκτελέστηκε το 1944 από τους Γερμανούς. Πιάστηκε στο χωριό, μαζί με τον γιο του και άλλους, τον έκλεισαν στη Γκεστάπο στη Λαμία, βασανίστηκε, μετά στις φυλακές της 'Αμφισσας και τον εκτέλεσαν στο Χρυσό της 'Αμφισσας το 1944. Την ίδια περίοδο που είχε συλληφθεί και η Βάσω Σταματίου, αυτός ο σπουδαίος άνθρωπος που είχα την τιμή και την χαρά να συναντήσω χθες και που θα ξαναεπισκεφθώ οπωσδήποτε, δεν υπάρχει περίπτωση», ανέφερε ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ.

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ετικέτες ΛΑΡΚΟ