Πολιτική

Κουτσούμπας: Απαιτούμε από την κυβέρνηση να πάψει να συμμετέχει και να στηρίζει το κράτος - δολοφόνο του Ισραήλ


Ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας συναντήθηκε σήμερα, στον Περισσό, με τον πρέσβη της Παλαιστίνης Γιούσεφ Ντόρκχομ. Στη συνάντηση συμμετείχε ακόμα ο Γιώργος Μαρίνος, μέλος του ΠΓ της ΚΕ και βουλευτής του ΚΚΕ.

Ο Δ. Κουτσούμπας, καλωσορίζοντας τον πρέσβη της Παλαιστίνης, σημείωσε ότι «η συνάντησή μας, εδώ στην έδρα της ΚΕ στον Περισσό, αποτελεί έκφραση αλληλεγγύης και υποστήριξης του αγώνα του Ππαλαιστινιακού λαού για να σταματήσει αυτό το μακελειό απ' το κράτος - δολοφόνο του Ισραήλ, που συνεχίζει τις επιθέσεις» και προσέθεσε:

«Χτες συγκλονιστήκαμε απ' το ότι βομβαρδίστηκε ένα σχολείο και σκοτώθηκαν, τραυματίστηκαν, πάρα πολλοί άνθρωποι, πάρα πολλά παιδιά και μάλιστα ένα σχολείο, το οποίο ήταν καταφύγιο κατατρεγμένων ανθρώπων για πάρα πολλά χρόνια και ιδιαίτερα το τελευταίο διάστημα.

Το ΚΚΕ, όπως ξέρετε, σταθερά στηρίζει τον αγώνα του Παλαιστινιακού λαού, συμμετέχουμε σε όλες τις κινητοποιήσεις και τις δράσεις και απαιτούμε από την κυβέρνηση και μέσα στη βουλή και με τους αγώνες μας, να πάψει να συμμετέχει και να στηρίζει το κράτος - δολοφόνο του Ισραήλ. Να γυρίσει πίσω η φρεγάτα "Ψαρά" από την Ερυθρά Θάλασσα, να μη συμμετέχουμε σε αυτό το μακελειό, που απειλεί όλη την περιοχή με έναν γενικευμένο πόλεμο».

Στη συζήτηση που ακολούθησε ο Παλαιστίνιος πρέσβης ενημέρωσε την αντιπροσωπεία του ΚΚΕ «για τα εγκλήματα του Ισραήλ στη Γάζα και την γενοκτονία κατά του παλαιστινιακού λαού, ο οποίος προβάλλει σθεναρή αντίσταση τόσο στη Γάζα, όσο και στη Δυτική Όχθη, που δέχεται κι εκεί δολοφονικές επιθέσεις του ισραηλινού - κατοχικού στρατού και των εποίκων». Σημείωσε ιδιαίτερα «την ανάγκη να φτάσει άμεσα η ανθρωπιστική βοήθεια και από την Ελλάδα και από άλλες χώρες» και «ευχαρίστησε το ΚΚΕ για την αμέριστη αλληλεγγύη του στον παλαιστινιακό λαό και την αποφασιστική καταδίκη του κατοχικού κράτους του Ισραήλ».

Ο Δ. Κουτσούμπας ενημέρωσε τον πρέσβη της Παλαιστίνης για «την πολύμορφη δράση του κόμματος στο πλευρό του λαού της Παλαιστίνης, που συνεχίζεται έντονα αυτή την περίοδο με τα Φεστιβάλ της Κομμουνιστικής Νεολαίας Ελλάδας και άλλες εκδηλώσεις» και επανέλαβε την «απαίτηση του ΚΚΕ για αποχώρηση των ισραηλινών δυνάμεων από την Λωρίδα της Γάζας και τον τερματισμό της κατοχής των παλαιστινιακών εδαφών, για ανεξάρτητο Παλαιστινιακό κράτος στα σύνορα πριν τον Ιούνη του 1967, με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ». Ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ αναφέρθηκε, επίσης, «στις παρεμβάσεις του κόμματος στην κυβέρνηση και τη Βουλή για άμεση αναγνώριση του παλαιστινιακού κράτους, σύμφωνα με την ομόφωνη απόφαση της Βουλής, του Δεκέμβρη του 2015, η οποία με ευθύνη της κυβέρνησης της ΝΔ και της προηγούμενης κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ παραμένει στα συρτάρια».

«Την επόμενη περίοδο το ΚΚΕ και η ΚΝΕ θα συνεχίσουν να πρωτοστατούν σε πολύμορφες εκδηλώσεις αλληλεγγύης στο Παλαιστινιακό λαό» τόνισε.

Σε δηλώσεις του ο πρέσβης της Παλαιστίνης Γιούσεφ Ντόρκχομ ανέφερε:

«Επισκέφθηκα τον γενικό γραμματέα της ΚΕ του ΚΚΕ, Δ. Κουτσούμπα, για να τον ενημερώσω για την τρέχουσα κατάσταση στην κατεχόμενη Παλαιστίνη όπου στη Γάζα έχουμε πάνω από 30.000 Παλαιστίνιους νεκρούς και πάνω από 80.000 τραυματίες.

Επιπλέον έχουμε πάνω από 10.000 αγνοούμενους και αυτός ο αριθμός θα μεγαλώνει γιατί το Ισραήλ δεν επιτρέπει σε μέλη ανθρωπιστικών οργανώσεων και ειδικούς του ΟΗΕ να δουν την καταστροφή και να βοηθήσουν στη μετακίνηση ερειπίων για τον εντοπισμό των αγνοουμένων που είναι θαμμένοι στα σπίτια και τα σχολεία τους.

Χθες καταστράφηκε ολοσχερώς το σχολείο της Αγίας Οικογένειας, είναι σχολείο που ανήκει στο Λατινικό Πατριαρχείο της Παλαιστίνης. Προηγουμένως, 16 ώρες πριν από αυτό, βομβαρδίστηκε ένα άλλο σχολείο στον προσφυγικό καταυλισμό της Νουσεϊράτ όπου σκοτώθηκαν 16 Παλαιστίνιοι και τραυματίστηκαν πάνω από 80».

«Η κατάσταση κλιμακώνεται στη Γάζα. Η ένταση των βομβαρδισμών αυξάνεται χωρίς καμία πραγματική καταδίκη από τη διεθνή κοινότητα και χωρίς καμία προβολή από τα διεθνή ΜΜΕ. Αυτός είναι ο κίνδυνος της κατάστασης. Το Ισραήλ αντιμετωπίζεται ως χώρα υπεράνω του Δικαίου, που μπορεί να διαπράττει γενοκτονία σε βάρος του Παλαιστινιακού λαού, χωρίς καταδίκη από τη διεθνή κοινότητα» προσέθεσε ο πρέσβης της Παλαιστίνης και σημείωσε: «Έχει γίνει «κανονικότητα» και αυτός είναι ο κίνδυνος της κατάστασης». «Πάνω από 100-200 Παλαιστίνιοι σκοτώνονται κάθε μέρα, πολλές γυναίκες και παιδιά, χωρίς να το επισημαίνει η διεθνής κοινότητα. Έχει γίνει "κανονικότητα" να παρακολουθείς στην τηλεόραση να σκοτώνονται 100-200 άνθρωποι κάθε μέρα και μετά κλείνεις την τηλεόραση και "δεν υπάρχει πρόβλημα"» ανέφερε χαρακτηριστικά και κατέληξε υπογραμμίζοντας:

«Καλούμε τη διεθνή κοινότητα και τους ηγέτες του κόσμου να αναγνωρίσουν το Παλαιστινιακό κράτος, τη λύση των δύο κρατών γιατί χωρίς λύση δύο κρατών δεν μπορεί να υπάρξει ειρήνη στη Μ. Ανατολή και στην περιοχή».

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Σχετικά Άρθρα
Ετικέτες ΚΚΕ