Πολιτική

Κουτσούμπας: Να δοθεί χρηματοδότηση για τον Τύμβο Καστά


Ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ επισκέφθηκε σήμερα την Αμφίπολη και συγκεκριμένα τον Τύμβο του Καστά.

Εκεί τον υποδέχθηκαν η Δήμητρα Μαλαμίδου, προϊστάμενη της Εφορίας Αρχαιοτήτων Σερρών και ο Γιώργιος Γκάλιος, αρχιφύλακας του Αρχαιολογικού Μουσείου και χώρου Αμφίπολης. Το κλιμάκιο του ΚΚΕ, στο οποίο συμμετείχαν επίσης η Θεανώ Καπέτη, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και Γραμματέας της ΚΟ Κεντρικής Μακεδονίας και ο Δημήτρης Παπατολίδης μέλος της ΚΕ, ξεναγήθηκε στο μνημείο και επισκέφθηκε τον ταφικό θάλαμο, όπου ενημερώθηκε για την πορεία των αρχαιολογικών ανασκαφών, τα ευρήματα και την πορεία αναστύλωσης.

Ο Δ. Κουτσούμπας, μετά την ολοκλήρωση της επίσκεψης στο μνημείο, επεσήμανε ότι «πρέπει να δοθεί η απαραίτητη κρατική χρηματοδότηση για την ολοκλήρωση των εργασιών, και να ενισχυθεί με προσωπικό διάφορων ειδικοτήτων όπως φύλακες και αρχαιολόγους».

Επίσης, προκειμένου το μνημείο να γίνει επισκέψιμο, τόνισε πως «θα πρέπει να επισπευθούν από τις αρμόδιες αρχές τα απαραίτητα έργα οδοποιίας, ώστε να εξασφαλιστεί η πρόσβαση στο χώρο». Πρόσθεσε πως το ΚΚΕ «θα προχωρήσει στις απαραίτητες παρεμβάσεις σε αυτή τη κατεύθυνση».

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Σχετικά Άρθρα
Ετικέτες ΚΚΕ