Οικονομία

Κουρεμένα ενοίκια: Πότε πληρώνονται οι ιδιοκτήτες για Νοέμβριο και Δεκέμβριο


Τι δήλωσε το Σάββατο ο Χρήστος Σταϊκούρας

Ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας σε συνέντευξή του το πρωί του ΣΑββάτου, στο ΣΚΑΪ, κι ερωτηθείς πότε θα καταβληθούν στους ιδιοκτήτες ακινήτων τα ποσά για τα κουρεμένα ενοίκια, δήλωσε ότι για τα μισθώματα Νοεμβρίου, τη Δευτέρα αναμένεται να βγει η σχετική υπουργική απόφαση και τέλος της ερχόμενης εβδομάδας να ξεκινήσουν οι πληρωμές.

Πρόσθεσε ότι θα επιταχυνθούν οι διαδικασίες και για τον Δεκέμβριο, μετά από συζήτηση με ΑΑΔΕ, η οποία ωστόσο -όπως είπε-  είναι εξόχως επιβαρυμένη καθώς λειτουργούν τρεις πλατφόρμες, για τα ενοίκια, την επιστρεπτέα και το επίδομα θέρμανσης.

Ο υπουργός παραδέχθηκε ότι δεν είχε επιτυχία ο συμψηφισμός ενοικίων - οφειλών που εφαρμόστηκε το προηγούμενο διάστημα. «Έγιναν πολλά λάθη γι΄ αυτό αλλάξαμε το σύστημα τον Νοέμβριο και ακόμα καλύτερα τον Ιανουάριο».

Πρόσθεσε μάλιστα ότι επί της ουσίας οι ιδιοκτήτες δεν χάνουν τίποτα γιατί τα ποσά που θα λάβουν είναι αφορολόγητα και ακατάσχετα. 

«Σεβόμαστε τους ιδιοκτήτες και ήταν οι πρώτοι που ωφελήθηκαν με τη μόνιμη μείωση του ΕΝΦΙΑ και θα συνεχίσουμε να το κάνουμε όταν κλείσει η υγειονομική κρίση» τόνισε ο υπουργός.

Θα υπάρχει διάταξη νόμου τις επόμενες δύο εβδομάδες στη Βουλή για το αφορολόγητο των ιδιοκτητών ακινήτων. Τον Φεβρουάριο ισχύει το 60 για τους επιχειρηματίες και 20 για κράτος και 20 για ιδιοκτήτες, θα δούμε πως θα πάει η οικονομία για τις αποφάσεις στη συνέχεια.

 

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις