Πολιτική

Κουμουτσάκος: Δεν είναι το πλάνο η κατασκευή κλειστών κέντρων σε βραχονησίδες


"Δεν είναι το πλάνο της κυβέρνησης" η κατασκευή κλειστών κέντρων σε βραχονησίδες τόνισε σήμερα σε τηλεοπτική του συνέντευξη ο αναπληρωτής υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Γιώργος Κουμουτσάκος.

Όπως εξήγησε ο κ. Κουμουτσάκος, υπήρξαν κάποιες σκέψεις σε τοπικό επίπεδο στη Λέσβο "κυρίως για ένα νησί κοντά στην ακτή να χρησιμοποιηθεί. Αυτό απαιτεί εξ υπαρχής μεγάλες δομές, εκ θεμελίων διαμόρφωση του κέντρου, θα πάρει πάρα πολύ χρόνο, την ώρα που θα έχουμε τις πιέσεις, αυτό δεν μπορεί να γίνει" και πρόσθεσε ότι "εν πάσει περιπτώσει η κυβέρνηση έχει διαμορφώσει την πολιτική της και αυτήν θα κάνει. Είναι επεξεργασμένη πολιτική, προχωράμε με δημοκρατική αυστηρότητα".

Ας σημειωθεί ότι, σύμφωνα με την ιστοσελίδα «Στο Νησί», η «πρόταση» για τη βραχονησίδα Τοκμάκια φέρεται ότι κατατέθηκε από τους Αθανασίου βουλευτή Λέσβου της Νέας Δημοκρατίας και Κώστα Μουτζούρη Περιφερειάρχη. Μάλιστα η δυνατότητα υλοποίησης της εξετάσθηκε από ειδικούς για να απορριφθεί όμως τελικά.

Ο αναπληρωτής υπουργός παρατήρησε ότι τη Δευτέρα "προχωρά κανονικά η απόφαση της κυβέρνησης" και σημείωσε ότι "έχουμε φτάσει σε ένα σημείο που πρέπει η χώρα να αντιμετωπίσει μια επείγουσα κατάσταση αφού έχει συνομιλήσει πολύ με τις τοπικές κοινωνίες". Συμπλήρωσε εξάλλου ότι "θέλουμε να πάμε με τρόπο που διασφαλίζεται η απόλυτη ηρεμία και συνεργασία των τοπικών κοινωνιών. Αυτή είναι η πρόθεσή μας, αλλά η πολιτική μας θα προχωρήσει".

Άφαντος ο Μηταράκης

Στο μεταξύ η πρόταση Μουτζούρη για επίσκεψη του Μηταράκη στη Λέσβο σήμερα Σαββάτο έμεινε αναπάντητη, Κύκλοι του Περιφερειάρχη μάλιστα δήλωναν σήμερα ότι ο Υπουργός «δεν σηκώνει καν το τηλέφωνο».

Δεδομένου τούτου διαφαίνεται ότι η τελική λύση είναι η επιταχθείσα έκταση των 260 στρεμμάτων γης στα υψώματα Καβακλή - Καράβα.

Εκεί, όπως έγραψε χθες το «Νησί», θα ξεκινήσουν άμεσα και οι εργασίες διαμόρφωσης του γηπέδου και περίφραξης του προϋπολογισμού περίπου 900.000 ευρώ.

Όπως προκύπτει από το έγγραφο που αναρτήθηκε στη ΔΙΑΥΓΕΙΑ η συνολική δαπάνη για την υλοποίηση του έργου ανέρχεται σε 899.434,53 ευρώ και στο πλαίσιο του διαγωνισμού θα κληθούν να υποβάλλουν προσφορές οι εταιρείες ΤΕΡΝΑ ΑΕ, Μυτιληναίος ΑΕ και ΑΚΤΩΡ ΑΤΕ.

Όπως όλα δείχνουν οι εργασίες θα ανατεθούν στην εταιρεία ΑΚΤΩΡ ΑΕ η οποία ήδη δραστηριοποιείται στη Λέσβο και δεν χρειάζεται να μετακινήσει από το εσωτερικό της Ελλάδας μηχανήματα.