Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο» ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Στέλιος Κούλογλου ανέφερε ότι οι αποκαλύψεις του προέδρου της Κομισιόν, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ για τη διακυβέρνηση Καραμανλή, ιδιαίτερα όταν προέρχονται από κάποιον σαν τον επικεφαλής της ΕΕ, οποίος ανήκει στο Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα όπου ανήκει και η Νέα Δημοκρατία, είναι σημαντικές. Δεν έχει εκτιμηθεί όσο θα έπρεπε εκείνη η περίοδος της διακυβέρνησης Καραμανλή, ούτε την έχουμε όσο θα έπρεπε αντιμετωπίσει κριτικά όσο θα έπρεπε.
Ο κ. Κούλογλου τόνισε: "Μπορεί το 2009-2010 ο κ. Παπανδρέου να έκανε σοβαρά λάθη στη διαχείριση της ανοιχτής κρίσης, στην ουσία της χρεοκοπίας της χώρας, και ο κ. Παπακωνσταντίνου να έκανε αντίστοιχα λάθη στη διαχείριση του οικονομικού κομματιού αλλά έχουν ελαφρυντικά δεδομένου του ότι ήταν μία πρωτόγνωρη κατάσταση. Δεν είχαν πλήρη εικόνα του μεγέθους του προβλήματος και πρώτη φορά η χώρα τις τελευταίες δεκαετίας αντιμετώπιζε τέτοιο θέμα. Για το 2004-2009, για εκείνη την περίοδο, δεν υπάρχει καμία δικαιολογία. Εκεί έγινε το μεγάλο πάρτι και άδειασαν όλα τα ταμεία. Άδειασαν με έναν απίστευτα ανεύθυνο τρόπο.
Μεγάλες ευθύνες έχει και ο κ. Αλογοσκούφης. Γιατί αυτό λέει και ο Γιούνκερ στις δηλώσεις του. Δηλαδή πηγαίνει ο υπουργός οικονομικών του Καραμανλή το 2004, μετά την περίφημη απογραφή, και λέει ότι δώσαμε ψεύτικα στοιχεία για την οικονομία - και το ίδιο έκανε δυστυχώς και ο κ. Παπακωνσταντίνου το 2009. Είμαστε η μόνη χώρα που καταγγείλαμε τον εαυτό μας και μάλιστα δύο φορές. Αυτό έχει κάνει τρομερό κακό στην εικόνα της χώρας. Το 2004 δεν υπήρχε ούτε καν λόγος να γίνει αυτό γιατί ήταν στατιστικού χαρακτήρα αυτά που βρήκε ο κ. Αλογοσκούφης. Το 2009 θα μπορούσε να γίνει με ένα διαφορετικό τρόπο. Όχι να βγαίνουμε στον κόσμο και να φωνάζουμε σε όλους πως είμαστε διεφθαρμένοι και χρεοκοπημένοι. Θα μπορούσε το ζήτημα να το χειριστούμε διαφορετικά.
Τώρα διαβλέπω ότι η Νέα Δημοκρατία, στην περίπτωση που κερδίσει τις εκλογές, θα επιβάλει σκληρά μέτρα και αργά ή γρήγορα θα επανέλθουν οι δανειστές. Γι’ αυτό το λόγο λοιπόν η Νέα Δημοκρατία αρχίζει και ετοιμάζει πάλι την ίδια ιστορία. Θα πουν δηλαδή ότι δεν παρέλαβαν καλή οικονομία λόγω των παροχών. Ήδη έχουν αρχίσει με διάφορους τρόπους και το λένε αυτό. Στην πραγματικότητα η οικονομική κατάσταση είναι μέρα με τη νύχτα σε όλα τα επίπεδα τόσο σε επίπεδο οικονομικής διαχείρισης όσο και στον τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίστηκε η κρίση ακόμα και στον τρόπο με τον οποίον η κυβέρνηση με αξιοπιστία και σοβαρότητα αντιμετώπισε κρίσιμες σύγκρουσης με τους δανειστές. Δεν υπάρχει καμία σχέση με το 2009.
Πηγαίνει τώρα η Νέα Δημοκρατία να στήσει το παραμύθι της καμένης γης. Γιατί διαφορετικά δεν θα μπορέσουν να επιβάλουν τα μέτρα λιτότητας που σχεδιάζουν και να αρνηθούν και τις μικρές παροχές που έχουν υποσχεθεί. Αντίθετα θα ισχυρίζονται ότι παρέλαβαν άδεια ταμεία και δεν μπορούν να κάνουν διαφορετικά. Ο κόσμος πρέπει να γνωρίζει ότι ο αν γίνει η Νέα Δημοκρατία κυβέρνηση θα γίνει «της Αργεντινής». θα εφαρμοστούν δηλαδή μέτρα όπως εφάρμοσε η δεξιά στην Αργεντινή και θα ξαναέρθει το ΔΝΤ το οποίο στην Αργεντινή η αριστερά έχει κατορθώσει να διώξει", είπε.
Ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε ακόμη ότι είναι εξαιρετικά δύσκολο πλέον να σχολιάσει κανείς τις αντιφάσεις της Νέας Δημοκρατίας και του κ. Μητσοτάκη καθώς λένε τα πιο παράλογα, αντιφατικά, λαϊκίστικα, κραυγαλέα πράγματα. Καταφέρονται εναντίον της κυβέρνησης αλλά είναι η χειρότερη αξιωματική αντιπολίτευση, τουλάχιστον στην περίοδο της Μεταπολίτευσης. Στα εθνικά θέματα βέβαια αυτό έχει φανεί πάρα πολύ καθαρά, ειδικά στη στάση της ΝΔ απέναντι στη συμφωνία των Πρεσπών.
Εν συνεχεία, επισήμανε: "Αλλά δεν είναι μόνο τα εθνικά θέματα, είναι για παράδειγμα τα θέματα της δικαιοσύνης. Κόπτονται για την ανεξαρτησία της δικαιοσύνης την ίδια στιγμή που δεν θέλουν να τηρηθούν οι αποφάσεις για τις τοποθετήσεις νέων δικαστικών στην ηγεσία της δικαιοσύνης, οι οποίες έχουν προκύψει μάλιστα συναινετικά. Να θυμηθούμε τι έγινε: συμφωνήθηκε διακομματικά η ηγεσία της δικαιοσύνης και μετά τις ευρωεκλογές έπρεπε οι άνθρωποι λάβουν τις θέσεις τους. Η Νέα Δημοκρατία αποφάσισε τελικά ότι δεν πρέπει να το κάνει αυτό η κυβέρνηση για να βάλουν οι ίδιοι άλλους στο όνομα της ανεξαρτησίας της δικαιοσύνης. Δηλαδή, είναι να τρελαίνεται κανείς. Δεν υπάρχει λογική.
Τη μόνη λογική την οποία έχει καταφέρει και έχει περάσει ο κ. Μητσοτάκης, η Νέα Δημοκρατία και το επικοινωνιακό επιτελείο είναι η λογική του «ο σώζων εαυτόν, σωθήτω» ο καθένας μόνος του δηλαδή, αν μπορεί να τα καταφέρει. Οι έννοιες της αλληλεγγύης, του κοινωνικού κράτους, των συλλογικοτήτων, συνδικάτων ή οτιδήποτε άλλο δεν υπάρχουν. Όποιος επιβιώσει, επιβίωσε.
Η στάση της Νέας Δημοκρατίας στο θέμα του debate είναι άλλη μία απίστευτη ανακολουθία της. Πριν τις εκλογές ο κ. Μητσοτάκης αρνήθηκε πρόταση του κ. Τσίπρα για ντιμπέιτ μεταξύ των δύο λέγοντας ότι τώρα έχουμε ευρωεκλογές και ότι ο κ. Τσίπρας στις εθνικές εκλογές θα έχει ως όσα debate θέλει. Γίνονται οι ευρωεκλογές, πηγαίνουμε σε εθνικές εκλογές. Τώρα ο κ. Μητσοτάκης αρνείται το debate. Τι να πει κανείς... Φανταστείτε αν κάτι τέτοιο το είχε κάνει ο κ. Τσίπρας. Δέκα μέρες δεν θα ρωτούσαν τίποτα άλλο τα μέσα ενημέρωσης και οι τηλεοράσεις. Θα έλεγαν διαρκώς γιατί ο Τσίπρας δεν τήρησε αυτά που έλεγε. Τώρα δεν υπάρχει τίποτα, λες και δεν το είπε ο κ. Μητσοτάκης.
Γιατί συμβαίνει αυτό είναι προφανές. Είναι τόσο εύθραυστη η υπεροχή της Νέας Δημοκρατίας που προέκυψε μετά τις ευρωεκλογές ώστε φοβούνται ότι κάθε γκάφα του κ. Μητσοτάκη - και κάνει μία την ημέρα - θα μπορούσε να αλλάξει το εκλογικό αποτέλεσμα ή να διαμορφώσει ένα δυσμενές εκλογικό κλίμα. Γι’ αυτό και τον έχουν περιορισμένο τον κ. Μητσοτάκη, σε στεγανό περιβάλλον, όπου κάνει και τα λιγότερα λάθη.
Αλλά φανταστείτε αυτό που είπε με το ΣΔΟΕ κ. Μητσοτάκης, να το λέει ο κ. Τσίπρας. Να λέει ότι δεν πρέπει να πηγαίνει το ΣΔΟΕ να κάνει ελέγχους, να μην ελέγχουμε δηλαδή τη φοροδιαφυγή και τη φοροαποφυγή. Αυτό αν το είχε πει όχι ο κ. Τσίπρας, όχι ο κ. Πολάκης, αλλά ο τελευταίος υποψήφιος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, θα είχε γίνει πρώτο θέμα. Το είπε τώρα ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ο οποίος προαλείφεται για πρωθυπουργός, και δεν συμβαίνει τίποτα. Είμαστε μία υπέροχη ατμόσφαιρα. Τι να σας πω παραπάνω.
Στις Βρυξέλλες υπάρχει αρκετό ενδιαφέρον για την Ελλάδα ενόψει εκλογών δεδομένου του γεγονότος ότι, μετά ειδικά τη συμφωνία των Πρεσπών, η εικόνα της χώρας έχει σημαντικά αναβαθμιστεί. Θεωρούν ότι ο Τσίπρας αξίζει μία ακόμα θητεία και ενδιαφέρονται αρκετά για το εκλογικό αποτέλεσμα ιδιαίτερα αφού είδαν ότι στις ευρωεκλογές κέρδισε η Νέα Δημοκρατία", κατέληξε.