Πολιτική

Κοτζιάς και Παππάς «αδειάζουν» Καμμένο


Αιχμές κατά του υπουργού Εθνικής Άμυνας και προέδρου των ΑΝΕΛ, άφησαν ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Κοτζιάς και ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Νίκος Παππάς, με αφορμή τις δηλώσεις του Πάνου Καμμένου για νέες βάσεις των ΗΠΑ στην Ελλάδα.

Συγκεκριμένα, στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου για την υπογραφή Μνημονίου Συνεργασίας μεταξύ ΥΠΕΞ και ΨΗΠΤΕ, ο κ. Κοτζιάς, μεταξύ άλλων, ανέφερε: «Ο υπουργός Εξωτερικών δεν πρέπει να μιλάει πολύ, για να ακούγεται όταν μιλάει. Δεν ξέρω αν περίμενε κανείς να πω για άλλα, δεν θα πω, είναι ολοφάνερο».

Από την πλευρά του, ο κ. Παππάς υπογράμμισε ότι «αυτό ισχύει για όλους τους υπουργούς και δεν θα έπρεπε να αφορά μόνο τον υπουργό Εξωτερικών. Νομίζω ότι όλοι οι υπουργοί πάντα πρέπει να μιλάνε μετρημένα ακριβώς για να δίνει και σημασία ο κόσμος σε αυτά που λένε σε κάθε στιγμή».

Παράλληλα, σημείωσε πως η πολιτική του ΥΠΕΞ για την επίλυση του ονοματολογικού της ΠΓΔΜ βρίσκεται στην καρδιά της φιλοσοφίας της κυβέρνησης και ανέφερε απευθυνόμενος στον Νίκο Κοτζιά, πως πρέπει «να συνεχιστεί η πάρα πολλή καλή δουλειά που κάνετε στο υπουργείο Εξωτερικών με την πολιτική που ασκείτε, ειδικά για την επίλυση του Μακεδονικού και τον ξεχωριστό ρόλο που μπορεί η Ελλάδα να παίξει στη νέα εποχή».

«Η Ελλάδα έχει μία ξεχωριστή θέση στο χάρτη. Πρέπει και τα προβλήματα με τους γείτονές της να λύσει με τρόπο σοφό και δίκαιο, και να αναπτύξει όμως και τις τεχνολογίες αυτές που θα της δώσουν τη δυνατότητα να γίνει ένας σύγχρονος κόμβος για την ευρύτερη περιοχή. Μία χώρα που θα εγγυάται τις προοπτικές συνανάπτυξης», κατέληξε ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής.