ΕΥΖην

Kosuke Araki: Σκεύη φαγητού από... τρόφιμα που πετάμε


Δύο σειρές σκευών φαγητού από... τρόφιμα που πετάμε καθημερινά δημιούργησε ο Ιάπωνας σχεδιαστής Kosuke Araki, στοχεύοντας να μας κάνει να αναλογιστούμε τα καθημερινά καταναλωτικά μοτίβα μας.

Τα σκεύη της καινούργιας σειράς Anima, είναι από απανθρακωμένα υπολείμματα φαγητού, ανακατεμένα με ζωική κολλητική ουσία και περασμένα με ουρούσι, μια ιαπωνική λάκα που, ιστορικά, έχει μεγάλη σχέση με την τροφή.

Ο Araki άρχισε να δουλεύει με υπολείμματα φαγητού για πρώτη φορά το 2013, κατά τη διάρκεια της πτυχιακής του στο Royal College of Art. Τότε, κατέγραφε τα τοπικά υπολείμματα φαγητού τόσο στη δική του κουζίνα όσο και σε πολλές αγορές τροφίμων στο Λονδίνο, και άρχισε να τα χρησιμοποιεί για να κατασκευάζει σκεύη για φαγητό.

Βάφτισε την πρώτη σειρά Food Waste Ware, και την παρουσίασε μαζί με ένα βιβλιαράκι πρακτικών οδηγιών για να μετατρέπει κανείς τα υπολείμματα φαγητού σε σκεύη φαγητού.

Οι σειρές Anima και Food Waste Ware εκτίθενται στο Kunstgewerbemuseum, το Μουσείο Εφαρμοσμένων Τεχνών στο Βερολίνο έως τις 30 Σεπτεμβρίου, στο πλαίσιο της έκθεσης «Food Revolution 5.0».

Διαβαστε επισης