Επιχειρήσεις

Κορκίδης στο Sin: Θέλουμε γεμάτο καλάθι ενεργειών και όχι καλάθι παροχών


Άρθρο του προέδρου του ΕΒΕΠ

Ο πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιώς Βασίλης Κορκίδης, με άρθρο του που φιλοξενείται στην τελευταία έκδοση της Free Money και διαδικτυακά στο Sin, στέλνει μήνυμα προς κυβέρνηση και αντιπολίτευση, ενόψει των επίσημων τοποθετήσεων και αναφορών που θα κάνουν από το βήμα της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης. Ο επικεφαλής του Ε.Β.Ε.Π καλεί τους πολιτικούς φορείς να παρουσιάσουν «καλάθι ενεργειών» και όχι «καλάθι παροχών», υπογραμμίζοντας ότι «ο επιχειρηματικός κόσμος περιμένει από τον πολιτικό κόσμο, να μην παρασυρθεί από τις σειρήνες της παροχολογίας».

To Eμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Πειραιώς συμμετέχει με δικό του Περίπτερο στη ΔΕΘ. Πρόκειται για το Περίπτερο 2, Stand 6.

Ακολουθεί το άρθρο του Βασίλη Κορκίδη:

«Το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Πειραιώς συμμετέχει με δικό του Περίπτερο στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, που διατίθεται από τη Δ.Ε.Θ. στην Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων Ελλάδος, με στόχο να προβάλει την πειραϊκή ναυτιλιακή επιχειρηματικότητα και το πρώτο ναυτιλιακό Cluster "Maritime Hellas", εκπροσωπώντας δυναμικά τον κλάδο της Ναυτιλίας. Παράλληλα, η φετινή διοργάνωση θα υποδεχθεί 100 ελληνικές start ups σε ένα περίπτερο.

Στη φετινή διοργάνωση, αποφασίστηκε το ρόλο της Τιμώμενης Χώρας να  έχουν οι Η.Π.Α., ως επιστέγασμα των στενών διαχρονικών σχέσεων των δύο χωρών. Κατ’ επέκταση, η ελληνική επιχειρηματική κοινότητα προσδοκά την προσέλκυση επενδύσεων από αμερικανικές επιχειρήσεις, οι οποίες θα δώσουν προστιθέμενη αξία στο Α.Ε.Π. της χώρας μας και το σημαντικότερο απ’ όλα θα δημιουργήσουν βιώσιμες θέσεις εργασίας.

Το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Πειραιώς θεωρεί ότι οι εξαγγελίες, τόσο της Κυβέρνησης, όσο και της Αντιπολίτευσης από το βήμα της 83ης Δ.Ε.Θ. θα σηματοδοτήσουν ουσιαστικά τις εξελίξεις στην πραγματική οικονομία και θα προσδιορίσουν τις συνθήκες της μεταμνημονιακής περιόδου στη Χώρας μας, η οποία είναι κρίσιμη και ενδέχεται να αποδειχθεί, εξίσου, δύσκολη με την περίοδο των τριών μνημονίων,  που άφησε πίσω της  924.000 ανέργους, 250.000 επιχειρήσεις και αυτοαπασχολούμενους να έχουν βάλει λουκέτο και τους περισσότερους Έλληνες με ένα «εσωτερικό χρέος» 227 δις ευρώ από οφειλές στην εφορία, στα ασφαλιστικά ταμεία και στις τράπεζες.

Ο επιχειρηματικός κόσμος περιμένει από τον πολιτικό κόσμο, να μην παρασυρθεί από τις «σειρήνες» της παροχολογίας, καθώς έτσι κινδυνεύουν να υπονομευθούν τα όποια δημοσιονομικά επιτεύγματα της Χώρας, που στηρίχτηκαν στις αιματηρές θυσίες των μέτρων λιτότητας και την υπερφορολόγηση πολιτών και επιχειρήσεων. Τέλος, επισημαίνουμε ότι, δεν επιζητούμε ένα γεμάτο «καλάθι παροχών», αλλά ένα «καλάθι ενεργειών» με τα απολύτως απαραίτητα για την καθημερινότητα της πραγματικής οικονομίας. Αυτή τη φορά, κατά τη γνώμη μας πάντα, ο κάθε πολιτικός αρχηγός που θα επιλέξει να παραγεμίσει το «καλάθι» της ΔΕΘ με εξαγγελίες, σύντομα, θα πρέπει και να μπορεί να σηκώσει το βάρος της υλοποίησής τους».

πρόσκληση για περίπτερο ΕΒΕΠ

 

 

 

 


 

 

Ετικέτες ΔΕΘ