Οικονομία

Κορκίδης: Οικονομική ώθηση σε πολλούς κλάδους από τη ναυπήγηση πλοίων ΠΝ σε ελληνικές μονάδες


Οι παραγωγικές τάξεις προσδοκούν την αναζωογόνηση της ναυπηγικής μας βιομηχανίας, όπως σημειώνει ο πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιώς Βασίλης Κορκίδης με αφορμή τις δηλώσεις του υπουργού 'Αμυνας, Νίκου Παναγιωτόπουλου, για την υποστήριξη της ναυπήγησης πλοίων για λογαριασμό του Πολεμικού Ναυτικού σε ελληνικές ναυπηγικές μονάδες.

Συγκεκριμένα ο κ. Κορκίδης δήλωσε: «Οι δηλώσεις του υπουργού 'Αμυνας, Νίκου Παναγιωτόπουλου, περί της διάθεσης της ελληνικής πλευράς να υποστηρίξει τη ναυπήγηση πλοίων για λογαριασμό του Πολεμικού Ναυτικού και σε ελληνικές ναυπηγικές μονάδες στις διαπραγματεύσεις με την Γαλλική και όχι μόνο πλευρά, μας βρίσκει απόλυτα σύμφωνους. Το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Πειραιά έχει πρόσφατα υποστηρίξει τις δυνατότητες ναυπήγησης, από ελληνικά χέρια και Έλληνες ναυπηγούς, πλοίων για τις αμυντικές μονάδες της χώρας, υπερασπιζόμενο τις δυνατότητες της «τρίαινας» των ναυπηγείων, που βρίσκονται στην ευρύτερη περιοχή του Πειραιά, αλλά και τη ζέουσα τεχνογνωσία των απασχολούμενων σε αυτά. Μια σύντομη αναδρομή-περιήγηση στην, από αιώνων, ιστορία αυτής της χώρας καθιστά προφανές ότι, η ναυπήγηση του ισχυρότερου «πλεύσιμου όπλου» της αρχαιότητας, όπως οι τριήρεις, ήταν αποτέλεσμα σχεδιασμού και κατασκευής από τα τότε ελληνικά χέρια. Τίποτα δεν πρέπει και δεν μπορεί να αποκλείσει τα ελληνικά χέρια του σήμερα, τους Έλληνες ναυπηγούς και επιστήμονες του σήμερα να κτίσουν πλοία για λογαριασμό του Πολεμικού μας Ναυτικού και όχι μόνο.

Οι παραγωγικές τάξεις προσδοκούν στην αναζωογόνηση της ναυπηγικής μας βιομηχανίας, αλλά και παράλληλα στην αξιοποίηση των δυνατοτήτων των απασχολούμενων διαχρονικά σε αυτές. Το ΕΒΕΠ θα είναι αρωγό σε κάθε προσπάθεια προς αυτή την κατεύθυνση. Η Αμυντική Βιομηχανία της χώρας μπορεί να προσφέρει πολλά στην ισχυροποίηση της αποτρεπτικής ισχύος της Ελλάδας, αλλά και να προσδώσει δυναμική σε πολλούς κλάδους της οικονομίας».