Οικονομία

Κορκίδης: Οι μικρομεσαίοι έμποροι να δώσουν έμφαση στις ηλεκτρονικές πωλήσεις


Να δώσουν έμφαση στις ηλεκτρονικές πωλήσεις και στις συνεργασίες, καλεί τις μικρομεσαίες εμπορικές επιχειρήσεις ο πρόεδρος του Περιφερειακού Επιμελητηριακού Συμβουλίου Αττικής και του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιώς, Βασίλης Κορκίδης.

Σε δηλώσεις του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο κ. Κορκίδης υπογράμμισε ότι: «η πρόταση του Περιφερειακού Επιμελητηριακού Συμβουλίου Αττικής προς τις ΜμΕ εμπορικές επιχειρήσεις της περιφέρειας Αττικής , με αφορμή την λειτουργία της αγοράς την εποχή του lockdown, αλλά και όχι μόνο για αυτά τα διαστήματα, είναι η εξής:

  1. Αποκτήστε ΚΑΔ μέσω ΤΑΧΙSNET για διαδικτυακές και τηλεφωνικές πωλήσεις, καθώς και για δυνατότητα παράδοσης εμπορευμάτων κατ'οίκον παράδοση (delivery)
  2. Ζητήστε ειδικά τιμολόγια και δωρεάν SMS και κλήσεις από τις εταιρίες κινητής τηλεφωνίας μέσω επαγγελματικών πακέτων.
  3. Συνεργαστείτε με RADIOTAXI ή με ίδια μέσα, κάντε παραδόσεις αυθημερόν ή εντός 24 ωρών, και αξιοποιήστε υπέρ σας τώρα την εορταστική περίοδο που υπάρχει «μποτιλιάρισμα» στα μεγάλα e-shops αλλά και τα city Logistics.

Επιπλέον, να επικοινωνήσουν οι έμποροι την καμπάνια «Χριστούγεννα με δώρα στο σπίτι» και να συνεχίσουν να προσφέρουν αυτήν την υπηρεσία, τουλάχιστον σε τοπικό επίπεδο, ακόμα και όταν ανοίξουν τα μικρά εμπορικά καταστήματα, αλλά και μέχρι να λειτουργήσει το Digital Open Mall.

Ο πρόεδρος πρόσθετει: «κρατήστε τους μόνιμους και κερδίστε νέους πελάτες με αγορές και πωλήσεις, από το ράφι στον πελάτη».

Ο ίδιος υπενθυμίζει τους ΚΑΔ για «πώληση εμπορευμάτων μέσω Διαδικτύου και delivery»:

  • 52.61 Λιανικό εμπόριο που διενεργείται από εμπορικούς οίκους μέσω ταχυδρομικών παραγγελιών
  • 52.61.1 Λιανικό εμπόριο από επιχειρήσεις πωλήσεων με αλληλογραφία
  • 52.61.11 Λιανικό εμπόριο από επιχειρήσεις πωλήσεων με αλληλογραφία, ειδικευμένων στα κλωστοϋφαντουργικά προϊόντα και τον ιματισμό
  • 52.61.12 Λιανικό εμπόριο από επιχειρήσεις πωλήσεων με αλληλογραφία, ειδικευμένων σε άλλα αγαθά (εκτός από κλωστοϋφαντουργικά)
  • 52.61.13 Λιανικό εμπόριο από μη ειδικευμένες επιχειρήσεις πωλήσεων με αλληλογραφία
  • 47.19.10.02 υπηρεσιών ηλεκτρονικού ή τηλεφωνικού εμπορίου με παράδοση κατ'οίκον (e-shop κτλ.).