Οικονομία

Κορκίδης: Επιφυλακτικοί οι καταναλωτές στις εκπτώσεις


Επιφυλακτικοί οι καταναλωτές στις εκπτώσεις, δήλωσε ο Πρόεδρος του Ε.Β.Ε.Π. & Π.Ε.Σ.Α., Βασίλης Κορκίδης, για την εικόνα που παρουσιάζει η αγορά τις πρώτες ημέρες των θερινών εκπτώσεων στην Αττική δήλωσε:

«Περικοπές και στις αγορές των καλοκαιρινών εκπτώσεων δείχνει η αγοραστική κίνηση της πρώτης εβδομάδας στην Αττική, με μόνο, ίσως, ενθαρρυντικό στοιχείο, την εποχική “τουριστική κατανάλωση”. Σε συνέχεια της εξάμηνης περιόδου περιορισμού των καταναλωτικών δαπανών των νοικοκυριών, το λιανεμπόριο της Αττικής βλέπει έναν στους δύο πελάτες να είναι επιφυλακτικός στο πως, τι, που και - κυρίως - πόσα θα ξοδέψει», δλήλωσε ο κ. Κορκίδης.

Και πρόσθεσε: «Το λιανικό εμπόριο βρίσκεται σε στάση αναμονής και ο μόνος κλάδος που φαίνεται να προσελκύει το καταναλωτικό ενδιαφέρον είναι των λευκών ηλεκτρικών συσκευών και των κλιματιστικών, λόγω επιδότησης για την αντικατάστασή τους. Οι αυξημένοι λογαριασμοί ρεύματος, οι τιμές των καυσίμων και η αβεβαιότητα του χειμώνα αντανακλά στη ψυχολογία του μέσου καταναλωτή, που φαίνεται να προτιμά τον “μέρμηγκα παρά τον τζίτζικα”. Έπεται, βεβαίως, μεγάλη διάρκεια και συνέχεια των εκπτώσεων με επόμενο “σημείο ελέγχου” στις αστικές αγορές της Αττικής μετά την καταβολή του μηνιάτικου του Ιουλίου και το επίδομα αδείας του Αυγούστου.»

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Σχετικά Άρθρα