Πολιτική

Κόντρα ΣΥΡΙΖΑ με Μηταράκη για το μεταναστευτικό


Για «κυβίστηση» της κυβέρνησης, η οποία «επιβεβαιώνει ότι δεν υπάρχει ούτε σχέδιο ούτε βούληση ουσιαστικής και αποτελεσματικής διαχείρισης του προσφυγικού ζητήματος» κάνουν λόγο σε κοινή δήλωσή τους ο ευρωβουλευτής, Κώστας Αρβανίτης, και πέντε βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, σχολιάζοντας την εγκύκλιο του υπουργείου Μετανάστευσης με την οποία προσδιορίζεται η διαδικασία που θα ακολουθείται για όσους υπηκόους τρίτων χωρών δεν έχουν καταγραφεί. «Η ώρα που θα πέσει η αυλαία του μεταναστευτικού προβλήματος, έφτασε» απαντά το υπουργείο Μετανάστευσης.

Σχετικά με την εγκύκλιο και τις διευκρινίσεις που δόθηκαν από το υπουργείο ότι «δεν τίθεται θέμα μεταφοράς αιτούντων άσυλο για παραμονή σε δομές στα συνοριακά σημεία» ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Κώστας Αρβανίτης, και οι βουλευτές, Αναστασία Γκαρά, Ανδρέας Μιχαηλίδης, Γιάννης Μπουρνούς, Νεκτάριος Σαντορινιός και Γιώργος Ψυχογιός, σημειώνουν ότι «λίγες μόνο ώρες αφότου στηλιτεύσαμε την άθλια μεθόδευση της κυβέρνησης Μητσοτάκη, να μετατρέψει τον Έβρο και τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου σε μόνιμες αποθήκες ψυχών και να επωμιστούν μόνιμα οι τοπικές τους κοινωνίες όλο το βάρος του προσφυγικού ζητήματος για λογαριασμό της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ο κ. Μηταράκης αναγκάστηκε χθες να ακυρώσει την ντροπιαστική από κάθε άποψη εγκύκλιο που ο ίδιος εξέδωσε!».

Σε απάντησή του το υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου υπογραμμίζει ότι «επί ΣΥΡΙΖΑ έγιναν τα νησιά μας αποθήκες ψυχών, δεν είναι πλέον και δεν θα ξαναγίνουν» και ότι «η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας αντιμετώπισε αποφασιστικά το πρόβλημα της παράνομης μετανάστευσης, πρόβλημα που γιγαντώθηκε με καταστροφικές συνέπειες για τη χώρα, ειδικά για την ακριτική Ελλάδα, την περίοδο ΣΥΡΙΖΑ, 2015-19».

Επίσης, παραθέτει στοιχεία για τη μείωση των διαμενόντων στα νησιά και τον Έβρο και καταλήγει λέγοντας ότι «ας απολογηθούν λοιπόν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ στους ακρίτες για τα πεπραγμένα τους και ας σταματήσουν να ψάχνουν για ζητήματα εκεί που δεν υπάρχουν, προσπαθώντας να αναστατώνουν τις τοπικές κοινωνίες. Η αποσυμφόρηση των νησιών έγινε πράξη, όπως έγινε πράξη η θωράκιση του Έβρου».

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις