Πολιτική

"Κονταρομαχίες" πολιτικών αρχηγών στη Βουλή για τα εργασιακά


Ο πρωθυπουργός και οι αρχηγοί των κομμάτων διασταυρώνουν σήμερα τα ξίφη τους  σε μιά εφ' όλης της ύλης αναμέτρηση στη Βουλή, που θα επικεντρωθεί στα εργασιακά  και θα επεκταθεί σε όλα τα θέματα της επικαιρότητας, καθώς και στη συνολική αποτίμηση των πεπραγμένων της κυβέρνησης στο πρώτο 7μηνο της θητείας της.

 Η ειδική συνεδρίαση και η συζήτηση σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών πραγματοποιείται με πρωτοβουλία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, ο οποίος επέλεξε να απαντήσει με αυτόν τον τρόπο σε δύο επίκαιρες ερωτήσεις του  του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξη Τσίπρα και του ΓΓ του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα συναφές περιεχόμενο. Οι ερωτήσεις αφορούν τα εργασιακά, την εργοδοτική ασυδοσία, τις αντεργατικές πολιτικές, τις απολύσεις, την ανεργία και συναφή θέματα.

Στο βήμα βρίσκεται ο πρωθυπουργός, ο οποίος αποσαφήνισε ότι δεν θα εμφανισθεί "απολογούμενος" για τα φαινόμενα που παρατηρούνται στο μέτωπο των εργασιακών σχέσεις και για νομοθετικές πρωτοβουλίες  της κυβέρνησης, τις οποίες η αντιπολίτευση θεωρεί ότι είναι υπέρ των επιχειρήσεων και όχι των εργαζομένων.

Ξεκινώντας την ομιλία του ο κ. Μητσοτάκης εστίασε στα στοιχεία για την πορεία της οικονομίας και στην εξέλιξη της ανεργίας, τονίζοντας ότι είναι παντελώς αβάσιμοι οι ισχυρισμοί της αντιπολίτευσης.

Ο Αλ. Τσίπρας αναμένεται ότι θα κινηθεί στη βάση της συνολικής άποψης του ΣΥΡΙΖΑ: Ολετήρας στα εργασιακά δικαιώματα η Κυβέρνηση, εργοδοτική αυθαιρεσία, παροχές για τους επιχειρηματίες και όχι για τους εργαζομένους, άρνηση για αύξηση του κατώτατου μισθού.

Από την ατζέντα του κ. Τσίπρα δεν πρόκειται να λείψουν και οι αναφορές στο Ασφαλιστικό, κατηγορώντας την κυβέρνηση ότι προχωρά σε αλλαγές που επιβαρύνουν άμεσα τη συντριπτική πλειονότητα των ασφαλισμένων και των συνταξιούχων.

Διαβάστε επίσης