Διεθνή

Κοντά σε επενδυτική βαθμίδα η Κύπρος εκτιμά ο ΥΠΟΙΚ


Στην ενημέρωση του υπουργικού συμβουλίου για τις εξελίξεις στην οικονομία, στην εκτίμηση ότι μέσα στους επόμενους μήνες η Κύπρος θα πιάσει τον στόχο της επενδυτικής βαθμίδας, προέβη ο υπουργός Οικονομικών, Χάρης Γεωργιάδης.

Όπως τονίζει ο Κύπριος ΥΠΟΙΚ, οι συνεχείς αναβαθμίσεις από τους οίκους αξιολόγησης και οι δραστικές αποφάσεις στο τραπεζικό σύστημα το τελευταίο διάστημα, θα οδηγήσουν στην παραπάνω εξέλιξη.

«Μετά τις αποφάσεις αυτές, η Κύπρος αναβαθμίζεται και βρίσκεται σε τροχιά κατάκτησης της επενδυτικής βαθμίδας μέσα στους επόμενους μήνες, κάτι που θα είναι πολύ σημαντικό», ανέφερε στις δηλώσεις του ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Πρόδρομος Προδρόμου.

Παράλληλα, υπογραμμίστηκαν οι επιδόσεις της Κύπρου στη μείωση της ανεργίας, η οποία για πρώτη φορά μετά τα τελευταία χρόνια, έχει χαμηλότερη πλέον ανεργία από τον μέσο όρο της Ευρώπης. Στόχος πλέον, όπως ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, είναι η πλήρης απασχόληση και η πολιτική της συνετούς δημοσιονομικής διαχείρισης με στόχο της διατήρηση της ανάπτυξης.