Ελλάδα

Κομοτηνή: Αυτό είναι το πόρισμα του ιατροδικαστή για το θάνατο του 6χρονου


Σοκάρει το πόρισμα του ιατροδικαστή Νικόλαου Κηφνίδη για τον θάνατο του 6χρονου κωφάλαλου Μεχμεταλή Σεζάλ στην Κομοτηνή. Ο θάνατος του 6χρονου αποδίδεται σε στραγγαλισμό και σύμφωνα με δηλώσεις του κ. Κηφνίδη στο ΑΠΕ-ΜΠΕ διαπιστώθηκαν ευρήματα άγριας σεξουαλικής κακοποίησης και παρατηρήθηκαν εκδορές στο πρόσωπο και στην τραχηλική χώρα.

Επίσημες πηγές της αστυνομικής διεύθυνσης Ροδόπης αναφέρουν ότι δράστης της δολοφονικής ενέργειας είναι 15χρόνος Ρομά, ο οποίος φέρεται να ομολόγησε την πράξη του, μετά την προσαγωγή του. Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι ο φερόμενος, ως δράστης, είναι επίσης κωφός και είχε κρύψει το άψυχο σώμα του παιδιού πίσω από θάμνο στην αυλή του εγκαταλελειμμένου σπιτιού.

Σε βάρος του 15χρονου σχηματίστηκε δικογραφία και αναμένεται εντός της ημέρας να παρουσιαστεί ενώπιον του εισαγγελέα στην Κομοτηνή, προκειμένου να του απαγγελθούν κατηγορίες.

Ο 15χρονος τον Οκτώβριο του 2016 είχε κατηγορεί για παράνομη κατακράτηση, βιασμό και ληστεία ενός παιδιού που βρισκόταν σε καθεστώς δικαστικής συμπαράστασης γιατί ήταν παιδί με βαριά νοητική στέρηση και βαρυκοία.