Διεθνή

Κομισιόν: Παραίτηση της Επιτρόπου Μαρίγια Γκάμπριελ


Την παραίτησή της από το Σώμα των Επιτρόπων υπέβαλε Μαρίγια Γκάμπριελ σύμφωνα με ανακοίνωση της προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, η οποία προσέθεσε ότι Μαργκρέτε Βεστάγκερ και Μαργαρίτης Σχοινάς αναλαμβάνουν το χαρτοφυλάκιό της.

«Η Επίτροπος Μαρίγια Γκάμπριελ με ενημέρωσε ότι σήμερα θα παρουσιαστεί στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας της Βουλγαρίας για να λάβει τη θεσμική εντολή σχηματισμού κυβέρνησης. Ως εκ τούτου, υπέβαλε την παραίτησή της από μέλος του Σώματος των Επιτρόπων. Έχω αποδεχτεί την παραίτησή της» ανέφερε η Πρόεδρος της Επιτροπής.

Επίσης, ευχαρίστησε την Μαρίγια Γκάμπριελ για την υπηρεσία της ως Επίτροπος για την καινοτομία, την έρευνα, τον πολιτισμό, την εκπαίδευση και τη νεολαία.

«Στα τριάμισι χρόνια σε αυτόν τον ρόλο, συνέβαλε σημαντικά στην προώθηση των προτεραιοτήτων της Επιτροπής σε αυτόν τον τομέα. Είμαι ιδιαίτερα ευγνώμων στην Επίτροπο Γκάμπριελ για την εξαιρετική εφαρμογή του εμβληματικού μας προγράμματος καινοτομίας Horizon Europe, για την ισχυρή ώθηση για καινοτομία και νεοσύστατες επιχειρήσεις μέσω του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Καινοτομίας και για την προσωπική της δέσμευση να καταστήσει επιτυχημένο το Ευρωπαϊκό έτος της νεολαίας» επισήμανε η Πρόεδρος της Επιτροπής. Ευχαρίστησε παράλληλα την Επίτροπο Γκάμπριελ για την εποικοδομητική συνεισφορά της στο Σώμα των Επιτρόπων.

«Η εκτελεστική αντιπρόεδρος Μάργκρέτε Βεστάγκερ και ο αντιπρόεδρος Μαργαρίτης Σχοινάς θα είναι υπεύθυνοι για την επίβλεψη του χαρτοφυλακίου του Επιτρόπου Γκάμπριελ, με άμεση ισχύ. Η εκτελεστική αντιπρόεδρος Βεστάγκερ θα είναι υπεύθυνη για την καινοτομία και την έρευνα, ενώ ο Αντιπρόεδρος Σχοινάς θα είναι υπεύθυνος για την εκπαίδευση, τον πολιτισμό και τη νεολαία» κατέληξε η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Σχετικά Άρθρα