Αγορές

Κόκκινο ταμπλό στο χρηματιστήριο - Ρευστοποιούνται βραχυχρόνια κέρδη


Μετά από 6 ανοδικές συνεδριάσεις που απέφεραν υψηλές βραχυχρόνιες αποδόσεις έρχεται η ώρα της κατοχύρωσης κερδών στο χρηματιστήριο. Οι ρευστοποιήσεις δίνουν τον τόνο στην αγορά και το ταμπλό έχει "κοκκινίσει", με 2 στις 3 μετοχές να καταγράφουν μικρές απώλειες.

Ανάλογη εικόνα στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια. Κατά 0,55% υποχωρεί ο DAX στη Φρανκφούρτη, οριακές απώλειες καταγράφει ο FTSE-100 στο Λονδίνο.

Στο ΧΑ το θέμα της ημέρας είναι νέα αξιολόγηση της Fitch για την ελληνική οικονομία, η οποία θα δημοσιοποιηθεί το βράδυ. Οι προσδοκίες είναι χαμηλές και δεν αναμένεται ουσιαστική αναβάθμιση, που θα έφερνε τα ελληνικά κρατικά χρεόγραφα μία θέση  πιό κοντά στην επενδυτική βαθμίδα.

Στο επίκεντρο της προσοχής και οι εξελίξεις στο μέτωπο της πανδημίας, που αναγκάζουν την κυβέρνηση να προχωρήσει στη λήψη πρόσθετων μέτρων στήριξης επιχειρήσεων και νοικοκυριών.

 Μετοχές και δείκτες

 Χρηματιστηριακοί παράγοντες και στελέχη μεγάλων ΑΧΕ εκφράζουν συγκρατημένη αισιοδοξία για τη συνέχεια, εκτιμώντας ότι η αγορά δεν έχει χάσει τη δυναμική της και ότι θα ακολουθήσει αντίδραση.

Προς το παρόν ο Γενικός Δείκτης υποχωρεί κατά 0,65% στις 949,9 μονάδες, έχοντας σημειώσει χαμηλό  -0,99% στις 946,31 μονάδες και υψηλό -0,45% στις 946,31.

Ο FTASE25 της μεγάλης κεφαλαιοποίησης χάνει 0,60%, στις 2.997μονάδες. Στο -0,20% ο  FT40M των mid caps.

Ο τραπεζικός δείκτης πήγε νωρίτερα μέχρι -1,44% και τώρα οι απώλειες του περιορίζονται σε 0,50%. Με θετικό πρόσημο Τρ. Ελλάδος +0,6% και Εθνική +0,1%. Στο κόκκιν Eurobank -1%, Alpha και Πειραιώς -0,7%, Attica Βank -0,2%.

Στα εμποροβιομηχανικά και λοιπά blue chips μόνον 3 μετοχές βρίσκονται σε θετικό έδαφος: Σαράντης +1%, ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή 0,3% και οριακά ο Τιτάν. Τις μεγαλύτερες απώλειες καταγράφουν Aegean και ΟΤΕ -2%, Lamda -1,6%,  Motor Oil και Jumbo -1%, Ελλάκτωρ και ΑΔΜΗΕ -0,6%

Στα mid caps Καμπάς +3,5%, Intracom +1,6%, Κρι-Κρι +1,5%. Στον αντίποδα Epsilon -2,4%, Profile -1,9%, Ιντρακάτ και Autohellas -1,3%.

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Σχετικά Άρθρα