Αγορές

"Κοκκίνισε" η Wall λόγω Χονγκ Κονγκ


Με απώλειες έκλεισε, απόψε, η Wall Street, με την την Παρασκευή, με την αβεβαιότητα να διακατέχει τους επενδυτές, εξαιτίας των νέων προβλημάτων που παρουσιάστηκαν στο δρόμο για την αναμενόμενη σινοαμερικάνικη εμπορική συμφωνία.

Το χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης νωρίτερα την Παρασκευή, μετά την αργία της ημέρας των Ευχαριστιών και τα ταμπλό ήταν "κόκκινα", καθώς υπάρχουν ανησυχίες μετά την υπογραφή από τον Αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ της νομοθεσίας του Κογκρέσου για το Χονγκ Κονγκ.

Το Πεκίνο να κατηγορεί την Ουάσινγκτον για παρεμβάσεις στα εσωτερικά ζητήματα της Κίνας, κάνοντας λόγο για "κακόβουλες προθέσεις που θα πέσουν στο κενό", ενώ υπογραμμίζεται πως θα επέλθουν αυστηρά αντίμετρα. Κινέζοι αξιωματούχοι επισημαίνουν πως θα πρέπει να υπάρχει διαχωρισμός των γεωπολιτικών από τα εμπορικά θέματα, αφού δεν είναι απαραίτητο η απόφαση για το Χονγκ Κόνγκ να δυναμιτίσει την επικείμενη εμπορική συμφωνία.

Αξίζει να σημειωθεί πως πάνω από 2 δισ. δολάρια έδωσαν σε online αγορές μέσα σε λίγες ώρες, κατά τη χθεσινή Ημέρα των Ευχαριστιών, οι Αμερικανοί. Οι καταναλωτές, χθες, έδωσαν 2,1 δισ. δολάρια σε διαδικτυακές αγορές, καταγράφοντας αύξηση 20,2% σε σχέση με πέρυσι. Όπως αναφέρει το Reuters, η κίνηση στα μαγαζιά ήταν μικρή. Από σήμερα, Black Friday, αναμένεται να κάνουν αγορές περισσότεροι από 165 εκατ. καταναλωτές, μέχρι και τη Cyber Μonday, στις 2 Δεκεμβρίου.

Ειδικότερα, ο βιομηχανικός Dow Jones τερμάτισε στις 28,051.41 μονάδες, με πτώση 0.40%.    

Παράλληλα, ο S&P 500 κινήθηκε στις 3,142.8 μονάδες, χάνοντας το 0.34% της αξίας του.    

Κλείνοντας, ο τεχνολογικός Nasdaq βρέθηκε στις 8,665.47 μονάδες, με απώλειες 0.46%.