Αγορές

"Κοκκίνισε" η Wall


Με απώλειες έκλεισε, απόψε, η Wall Street, με το βλέμμα των επενδυτών να βρίσκεται στις επερχόμενες σινο-αμερικάνικες συνομιλίες για το εμπόριο.

Το χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης κινήθηκε αρνητικά, καθώς το Πεκίνο δείχνει διστακτικό να διαπραγματευτεί μια ευρεία συμφωνία, με τον αντιπρόεδρο της κινεζικής κυβέρνησης, Λίου Χε, σύμφωνα με το Bloomberg, να ζητά μια συμφωνία δίχως δεσμεύσεις για την αναμόρφωση της βιομηχανικής πολιτικής της Κίνας ή τις κυβερνητικές επιδοτήσεις της χώρας του.

Νωρίτερα το Fox μετέφερε πληροφορίες από το υπουργείο Εμπορίου της Κίνας, οι οποίες αναφέρουν πως η χώρα είναι έτοιμη να καταλήξει σε μια συμφωνία με τις ΗΠΑ αλλά μόνο στα σημεία στα οποία υπάρχει συναίνεση και από τις δύο πλευρές, σημειώνοντας πως είναι έτοιμο να θέσει ένα χρονοδιάγραμμα για τη συζήτηση των πιο δύσκολων ζητημάτων την επόμενη χρονιά. 

Την ίδια ώρα, μαίνεται η πολιτική κόντρα του Αμερικάνου πρόεδρου, Ντόναλντ Τραμπ και των Δημοκρατικών, για την υπόθεση Μπάιντεν και την έρευνα που ξεκίνησε για κατάχρηση εξουσίας και παραβίαση του Συντάγματος από τον πρώτο, ο οποίος φέρεται να ζήτησε από τον Ουκρανό ομόλογο του Ζελίνσκι, να ξεκινήσει έρευνα για τον γιο του υποψηφίου για το χρίσμα των Δημοκρατικών, στις ερχόμενες προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ.

Ο Αμερικάνος πρόεδρος προκάλεσε, επίσης, έντονες αντιδράσεις εντός του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος, με την αιφνίδια απόφασή του να αφήσει στην Τουρκία ελεύθερο το πεδίο δράσης στη βόρεια Συρία.

Αξίζει να σημειωθεί πως σήμερα, ομοσπονδιακός δικαστής απεφάνθη ότι ο Τραμπ πρέπει να παραδώσει τις φορολογικές δηλώσεις των τελευταίων οκτώ ετών σε εισαγγελείς του Μανχάταν, απορρίπτοντας το επιχείρημα του προέδρου ότι απολαμβάνει ασυλίας από τις όποιες ποινικές έρευνες.

Ειδικότερα, ο βιομηχανικός Dow Jones τερμάτισε στις 26,477.61 μονάδες, με απώλειες 0.36%.

Παράλληλα, ο S&P 500 έφτασε τις 2,938.30 μονάδες, διολισθαίνοντας κατά 0.46%.

Κλείνοντας, ο τεχνολογικός Nasdaq βρέθηκε στις 7,956.29 μονάδες, με πτώση 0.33%.