Αγορές

"Κόκκινη" η Wall λόγω αβεβαιότητας στην εμπορική συμφωνία με το Πεκίνο


Με απώλειες έκλεισε απόψε η Wall Street, ελέω της αστάθειας γύρω από τη σινο-αμερικάνικη εμπορική συμφωνία.

Το χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης σημείωσε πτώση, καθώς η μερική εμπορική συμφωνία των δύο μεγαλύτερων οικονομιών στον πλανήτη, όπως αναφέρουν οι επενδυτικοί κύκλοι, δεν δίνει λύση στα βασικά προβλήματα των δύο μεγαλύτερων οικονομιών του πλανήτη. Μάλιστα αναλυτές τονίζουν πως οι διαπραγματεύσεις διατρέχουν κίνδυνο να καταρρεύσουν ανά πάσα στιγμή, γεγονός το οποίο επιβεβαιώνουν και οι δηλώσεις του Αμερικάνου ΥΠΟΙΚ, Στίβεν Μνούτσιν, ότι πιθανόν να τεθεί σε ισχύ ο πρόσθετος γύρος δασμών σε κινεζικές εισαγωγές, που έχει προγραμματιστεί για τα μέσα Δεκεμβρίου, εάν δεν επιτευχθεί έως τότε μια εμπορική συμφωνία με την Κίνα.

Την Παρασκευή, ο Πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, γνωστοποίησε ότι οι δύο χώρες κατέληξαν στην πρώτη φάση μιας συμφωνίας που θα λάβει χώρα εντός 20ημέρου.

Την ίδια στιγμή, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Εμπορίου επέτρεψε σήμερα επίσημα στις ΗΠΑ να επιβάλουν δασμούς σε εισαγωγές ευρωπαϊκών προϊόντων ύψους έως 7,5 δισεκ. δολαρίων ύστερα από την απόφαση της διαιτησίας του οργανισμού αναφορικά με τις επιδοτήσεις στην αεροπορική βιομηχανία Airbus.

Συγκεκριμένα, ο βιομηχανικός Dow Jones τερμάτισε στις 26,787.36 μονάδες, με πτώση 0.11%.    

Παράλληλα, ο S&P 500 έφτασε τις 2,965.83, διολισθαίνοντας κατά 0.15%.    

Κλείνοντας ο τεχνολογικός Nasdaq βρέθηκε στις 8,048.65 μονάδες, με απώλειες 0.1%.

Διαβάστε επίσης