Επικαιρότητα

Κόκκαλης: Σύντομα στο χρηματιστήριο η «Ευρώπη», μεγάλα οφέλη για την Intracom


Τις προοπτικές που διαμορφώνονται για τον όμιλο Intracom με την εξαγορά της εταιρείας "Ευρώπη Ασφαλιστική" επισήμανε ο επικεφαλής του ομίλου Σωκράτης Κόκκαλης, μιλώντας στη ΓΣ των μετόχων της εισηγμένης μητρικής εταιρείας.

Ο κ. Κόκκαλης έθεσε ως στόχο να αποτελέσει η Ευρώπη Ασφαλιστική έναν από τους ισχυρούς παίκτες της εγχώριας ασφαλιστικής αγοράς και να εισαχθεί σύντομα στο χρηματιστήριο, όπου ο ασφαλιστικός κλάδος εκπροσωπείται από μία μόνον εταιρεία (την Interlife). Η εισαγωγή μπορεί να γίνει και εντός του τρέχοντος έτους.

Ο επικεφαλής του ομίλου Intracom ανέφερε πως στην πορεία του τελευταίου διαστήματος προέκυψαν ευκαιρίες για την Intracom Συμμετοχών, οι οποίες εξετάστηκαν προσεκτικά. Μια από αυτές ήταν η εξαγορά του πλειοψηφικού πακέτου της Ευρώπη Ασφαλιστική.

«Με αυτή την εξαγορά θα έχουμε μια πολύ σημαντική βελτίωση των αποτελεσμάτων της εταρείας μας. Παράλληλα θα ενισχύσουμε την παρουσία μιας ελληνικές ασφαλιστικής εταιρείας στην εγχώρια αγορά, όπου πάρχει κύμα εξαγορών ελληνικών εταιρειών από ξένες. Η ελληνική οικονομία έχει ανάγκη από ενίσχυση της παρουσίας των εγχώριων εταιρειών στον κλάδο.ς

Ο Δ. Παπαβασιλείου, μέλος του ΔΣ, σημείωσε ότι «η συμμετοχή σε μια ασφαλιστική εταιρεία θα δημιουργήσει σημαντικές προοπτικές για τους μετόχους μας και θα προσφέρει ισχυρές μερισματικές αποδόσεις. Είδαμε ότι υπάρχει μεγάλη επενδυτική ευκαιρεία, που θα δημιουργήσει αξία για τον όμιλο και τους μετόχους.

Η Ευρώπη παρότι έχει μικρό ενεργητικό, ανήκε σε έναν μέτοχο και είναι προτατευμένη από ρίσκα με μεγάλες συμβάσεις με αντασφαλιστικές εταιρείας. Ξεκινήσαμε αρχές του χρόνου τη βολιδοσκόπηση και μετά από επαφές με την ΤτΕ και με βάση τις προοπτικές που διαπιστώσαμε, κινηθήκαμε για να πάμε σε ένα μεγαλύτερο μέγεθος, με τη συμμετοχή της ΚΛΜ και της Intracom Properties».

Ο ιδιοκτήτης της "Ευρώπης"  Ν. Μακρόπουλος υπογράμμισε πως μετά από 40 χρόνια σταδιοδρομίας στο χώρο της ασφάλειας, ξεκινά ένα νέο κεφάλαιο για τον ίδιο, με έναν μεγάλο όμιλο και έναν άνθρωπο, τον Σωκράτη Κόκκαλη, που εκτιμά και θαύμαζε πάντοτε. Θα είναι κοντά στην νέα εταιρεία ως διευθύνων σύμβουλος και θα μείνει με ποσοστό στο νέο σχήμα.

«Αισθάνομαι ότι είμαι σε καλά χέρια και η εταιρεία θα προχωρήσει δυνατά, για να γίνει ακόμη ισχυρότερη και μια από τις μεγαλύτερες εταιρείες του κλάδου», κατέληξε ο κ. Μκρόπουλος

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Σχετικά Άρθρα