Πολιτική

Κόκκαλης: Κάθε Ολυμπιακός δικαιούται να ονειρεύεται τον Ολυμπιακό όπως τον επιθυμεί


Συνέντευξη τύπου με θέμα «Αθλητισμός και κλιματική κρίση: το παράδειγμα του Ολυμπιακού» έδωσε ο υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία και εκπρόσωπος της πολιτικής κίνησης ΚΟΣΜΟΣ, Πέτρος Κόκκαλης

«Για πρώτη φορά έχουμε μια κοινή γλώσσα για την αντιμετώπιση της κλιματικής κρίσης και τη μείωση των ακραίων ανισοτήτων ως το 2030, τους Παγκόσμιους Στόχους των Ηνωμένων Εθνών. Η κοινή αυτή γλώσσα αφορά κάθε είδους οργάνωση, επιχείρηση, σχολείο, σωματείο και φυσικά ομάδες», δήλωσε ο υποψήφιος ευρωβουλευτής. 

Χρησιμοποιώντας τον Ολυμπιακό ως παράδειγμα ενσωμάτωσης των Παγκόσμιων Στόχων στη λειτουργία μιας ομάδας, ο Πέτρος Κόκκαλης παρουσίασε έναν οδηγό που θα μπορούσε να αξιοποιηθεί από όλα τα αθλητικά σωματεία, σημειώνοντας σχετικά: «Η παρούσα μελέτη δεν αποτελεί μια κριτική στη διοίκηση του Ολυμπιακού, ούτε της ΠΑΕ, ούτε της ΚΑΕ, ούτε του Ερασιτέχνη Ολυμπιακού, παρότι είμαι βέβαιος ότι θα εκληφθεί ως τέτοια. Αποτελεί μια συμβολή στην ανάπτυξη της ομάδας, ενόψει της συμπλήρωσης 100 ετών από την ίδρυσή της. Κάθε Ολυμπιακός δικαιούται να ονειρεύεται τον Ολυμπιακό όπως τον επιθυμεί».