Τουρισμός

Κοινές δράσεις Ελλάδας και Κύπρου για την ανάπτυξη του Τουρισμού


Με τον υφυπουργό Τουρισμού της Κύπρου, Σάββα Περδίο, συναντήθηκε, σήμερα, ο υπουργός Τουρισμού, Χάρης Θεοχάρης, με τη συμμετοχή και της προέδρου του ΕΟΤ, Άντζελας Γκερέκου.

Όπως αναφέρει το σχετικό ανακοινωθέν, συζήτησαν για θέματα που αφορούν τη διμερή συνεργασία μεταξύ των δύο χωρών, τη δυνατότητα ανάδειξης ειδικών μορφών θεματικού τουρισμού και τον καταλυτικό ρόλο που μπορούν να παίξουν η Ελλάδα και η Κύπρος στην τουριστική προβολή της Ανατολικής Μεσογείου.

Μετά το τέλος της συνάντησης, ο κ. Θεοχάρης τόνισε: “Με μεγάλη χαρά υποδεχτήκαμε τον υφυπουργό Τουρισμού της Κύπρου, τον κύριο Σάββα Περδίου. Συζητήσαμε τομείς κοινών δράσεων, ώστε να μπορέσει να αναπτυχθεί το τουριστικό προϊόν και στη χώρα μας και στην Κύπρο, με τέτοιον τρόπο που να βοηθήσει τις οικονομίες και των δύο χωρών. Το κοινό πολιτιστικό υπόβαθρο διευκολύνει πάρα πολύ αυτή τη συνεργασία και είναι η βάση ανάπτυξης των δράσεών μας".

Από τη μεριά του ο υφυπουργός Τουρισμού της Κύπρου, κ. Σάββας Περδίου, ανέφερε: "Θεωρούμε ότι οι χώρες μας μπορούν από κοινού να αναπτύξουν διάφορους τομείς του τουρισμού. Ένας από αυτούς είναι και τα τουριστικά πακέτα προς επισκέπτες από μακρινούς προορισμούς, όπως είναι η Αμερική, η Κίνα, η Ιαπωνία κ.τ.λ. Συζητήσαμε επίσης το θέμα της κρουαζιέρας, ενός τομέα που επιστρέφει στην Ανατολική Μεσόγειο και εκεί, πιστεύουμε ότι είναι σημαντικό και η Ελλάδα και η Κύπρος να παίξουν σημαντικό ρόλο από κοινού στη διαφήμιση της περιοχής". 

Οι δύο πλευρές συμφώνησαν να συνεχιστεί ο διάλογος, προκειμένου να υπάρξει περαιτέρω ενίσχυση των διμερών σχέσεων Ελλάδας – Κύπρου στον τομέα του τουρισμού.