Οικονομία

Κοινές δράσεις Ελλάδας- Ιταλίας για την ανάδειξη μεσογειακών προϊόντων


Η ανάγκη ανάληψης κοινής δράσης για την ανάδειξη των σημαντικών πλεονεκτημάτων των μεσογειακών προϊόντων αποτέλεσε το κύριο θέμα συζήτησης ανάμεσα στον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Σπήλιο Λιβανό και την πρεσβευτή της Ιταλίας στην Ελλάδα, Patrizia Falcinelli.

O Έλληνας υπουργός έκανε αναφορά στις πρωτοβουλίες που έχει αναλάβει για τη δημιουργία και την καθιέρωση ενός ισχυρού «brand» για την ελληνική διατροφή μέσω ενεργών και στοχευμένων δράσεων εξωστρέφειας.

Παράλληλα, οι δύο πλευρές συνομίλησαν για την ανάγκη προώθησης ενός κοινού σχήματος διατροφικής επισήμανσης εμπρόσθιου πεδίου, που θα βοηθά τον καταναλωτή να κατανοήσει τη θρεπτική σύσταση των τροφίμων, χωρίς όμως να τα αξιολογεί με χρωματικές ή άλλες κατηγοριοποιήσεις, αλλά και την ειδική μεταχείριση και προστασία των προϊόντων ΠΟΠ και ΠΓΕ, καθώς και των μονοσυστατικών προϊόντων, όπως το ελαιόλαδο.

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις