Επιχειρήσεις

Κλείνει το εργοστάσιό της στην Ελλάδα η Tupperware


Διακόπτει τις βιομηχανικές δραστηριότητες της στην Ελλάδα και κλείνει το εργοστάσιο της στη Θήβα η αμερικανική πολυεθνική Tupperware, κατασκευάστρια των πασίγνωστων "τάπερς" για την αποθήκευση και συντήρηση τροφίμων.

Με το κλείσιμο της βιομηχανικής μονάδας και την περιστολή των δραστηριοτήτων της ελληνικής θυγατρικής της Tupperware, υπολογίζεται ότι θα χάσουν τις δουλειές τους περίπου 150 εργαζόμενοι.

Η εταιρεία ενημέρωσε χθες τους εργαζόμενους του εργοστασίου στη Θήβα ότι μέχρι το τέλος Απριλίου θα σταματήσει η παραγωγική δραστηριότητα και θα μπει λουκέτο στη βιομηχανική μονάδα.

Σύμφωνα με τη ΓΣΕΕ, η διοίκηση του εργοστασίου ανακοίνωσε την απόφαση της πολυεθνικής εταιρείας, καλώντας τους εργαζόμενους να υπογράψουν οικειοθελείς αποχωρήσεις, λαμβάνοντας λίγο περισσότερα χρήματα από τις νόμιμες αποζημιώσεις. Ετσι θα παρακάμψει τον νόμο που προβλέπει συγκεκριμένο ποσοστό απολύσεων ανά μήνα.

Η απόφαση της Tupperware να κλείσει το εργοστάσιο προκαλεί ερωτηματικά, δεδομένου ότι η ελληνική θυγατρική της είναι κερδοφόρος.

Στη χρήση του 2021 (τελευταίος δημοσιευμένος ισολογισμός) αύξησε τις πωλήσεις της κατά 11% στα 45,3 εκατ. ευρώ και τριπλασίασε τα καθαρά κέρδη της, που ανήλθαν σε 1,4 εκατ. ευρώ.

Η Tupperware ήρθε στην Ελλάδα το 1964 είχε αρχικά εμπορική δραστηριότητα. Το 1967 ξεκίνησε η λειτουργία του εργοστασίου της στη Θήβα, που συμπληρώνει φέτος 56 χρόνια λειτουργίας.

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις