Αγορές

Κλειδώνουν κέρδη στο χρηματιστήριο


Μετά από πέντε ημέρες ανόδου κι ένα εντυπωσιακό μίνι ράλι των τραπεζικών μετοχών στη χθεσινή συνεδρίαση, ήρθε η ώρα της ρευστοποίησης βραχυχρόνιων κερδών στο ΧΑ. Πιέσεις εκδηλώνονται σε σε όλο το εύρος του ταμπλό, οι απώλειες σταδιακά διευρύνονται και η συναλλακτική κίνηση υποτονική.

Ο χαμηλός τζίρος υποδηλώνει επιφυλακτικότητα και στάση αναμονής, καθώς δεν έχουν χαθεί οι προσδοκίες για συνέχιση του January effect  με ένα νέο γύρο ανάκαμψης της αγοράς.

 Αρνητική εικόνα διαμορφώνεται και στα μεγάλα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, όπου οι βασικοί δείκτες κινούνται πτωτικά, με απώλειες μικρότερες του 1%.

Στο ΧΑ τα ξένα funds που "απογείωσαν" χθες τον τραπεζικό δείκτη με μαζικές αγορές στο κλείσιμο της συνεδρίασης, παραμένουν σήμερα αδρανή.  Ομως, παρά την απουσία  μεγάλης προσφοράς, η αγορά αποκτά σταδιακά καθοδική δυναμική: Οσο δεν ανεβαίνει, ενισχύεται η διάθεση ρευστοποιήσεων και οι πιέσεις εντείνονται.

Μετοχές και δείκτες

Ο Γενικός Δείκτης κινείται αυτή την ώρα περί τις 633,5 μονάδες, υποχωρώντας κατά 0,70%. Μέχρι στιγμής έχει κινηθεί μεταξύ -0,20% και -1,10%, σημειώνοντας υψηλό στις 636,93 μονάδες.Επιβεβαιώνεται λοιπόν η χθεσινή πρόβλεψη αναλυτών ότι στην περιοχή των 637-642 μονάδωνθα  συναντήσει αντίσταση και να «πελαγοδρομήσει» κάποιες μέρες, πριν αποκτήσει πάλι κατεύθυνση.

Ο FTASE25 της υψηλής κεφαλαιοποίησης χάνει περίπου 0,90%, στις 1.670,50 μονάδες, ενώ ο δείκτης των mid caps υποχωρεί οριακά (-0,10%).. 

Στο τραπεζικό ταμπλό  προηγείται η Τρ. Ελλάδος (+2,8%).  Πειραιώς και Attica +0,2%, Eurobank και Alpha -2%, Εθνική -1,8%.

Στα εμποροβιομηχανικά και λοιπά blue chips ξεχωρίζει η Ελλάκτωρ με +4%. Λίγες μετοχές με θετικό πρόσημο. Τιτάν +0,6%,  Jumbo και Βιοχάλκο +0,3%.

Στν αντίποδα Σαράντης  και ΟΠΑΠ -2%, Μυτιληναίος -1,4%,  Coca-Cola και ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή -1%.

Διαβάστε επίσης