Πολιτική

ΚΚΕ: Καταγγέλλει την πρόταση σύστασης δημοτικής «Τask Force» για απομάκρυνση μεταναστών από τα Σεπόλια


Την πρόταση σύστασης «Task Force» για την απομάκρυνση «παράνομων» μεταναστών από Σεπόλια και Κολωνό που κατέθεσε η παράταξη Μπακογιάννη στο Κοινοτικό Συμβούλιο της 4ης Δημοτικής Κοινότητας Αθηναίων καταγγέλλει η ΚΟΒ Σεπολίων και Κολώνου του ΚΚΕ.

Στην καταγγελία της αναφέρει: «Καταγγέλλουμε την παράταξη της ΝΔ στο κοινοτικό συμβούλιο της 4ης ΔΚ, για την πρόταση που φέρνει προς συζήτηση σχετικά με “Σύσταση ομάδας συνεργασίας Δήμου Αθηναίων, Ελληνικής Αστυνομίας και Εισαγγελέα για την απομάκρυνση παράνομων διαμενόντων σε ακίνητα ακατάλληλα”, με πρόσχημα την αναβάθμιση της περιοχής μας.

Προτείνει μάλιστα η συγκεκριμένη παράταξη τη δημιουργία “Task Force” για την “επίβλεψη της μη νόμιμης διαμονής”. Ως “μη νόμιμη διαμονή” βαφτίζει όσους ανθρώπους αναγκάζονται να μείνουν σε ανασφαλή σπίτια - τρώγλες με χαμηλό ενοίκιο.

Αυτοί που πίνουν νερό στο όνομα της σάπιας κοινωνίας που όλα πουλιούνται και αγοράζονται, Θυμήθηκαν τον “βωμό του εύκολου χρήματος”, ότι τάχα υπάρχουν “ιδιοκτήτες που αντί να συντηρούν τα ακίνητά τους προτιμάνε να στοιβάζουν ανθρώπινες ζωές χωρίς να δηλώνουν στην εφορία τα νόμιμα μισθωτήρια”. Ξεχνάει παράταξη της ΝΔ και οι υπόλοιπες, ότι η πολιτική τους είναι που δημιουργεί φτώχεια και αδυναμία ακόμα και για την αξιοπρεπή κάλυψη καθημερινών ζωτικών αναγκών.

Κοροϊδεύουν τους κατοίκους της περιοχής ότι με την “απομάκρυνση” των “παράνομων μεταναστών”, θα αυξηθεί η διάθεση ακινήτων και θα πέσουν τα ενοίκια σε “λογικά πλαίσια”. Η κατοικία είναι εμπόρευμα και οι αιτίες για την άνοδο των τιμών βρίσκονται στους νόμους της αγοράς, με επιχειρηματικούς ομίλους, εγχώριους και ξένους, να αγοράζουν και να συγκεντρώνουν στην ιδιοκτησία τους μεγάλο αριθμό ακινήτων για να τα αξιοποιήσουν με σκοπό το κέρδος. Όλα αυτά τα χρόνια ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ, έχουν στρώσει το έδαφος ώστε οι όμιλοι αυτοί να κερδοφορούν ανενόχλητοι.

Τα ακατάλληλα κτήρια υπάρχουν επίσης γιατί το κόστος συντήρησής του είναι τεράστιο και είναι ευθύνη του Δήμου να προστατεύσει του κατοίκους από ατυχήματα αναλαμβάνοντας το κόστος. Φυσικά όμως και αυτή η Δημοτική Αρχή και οι προηγούμενες σφυρίζουν αδιάφορα. Θα προτείναμε στους “όψιμους ευαίσθητους” συμβούλους να κάνουν μια βόλτα στα περιφραγμένα με συρματόπλεγμα “ακατάλληλα” κτήρια που έχουν καταγγελθεί πολλές φορές στα συμβούλια κατά το παρελθόν και η απάντηση ήταν ότι δεν υπάρχουν τεχνικά συνεργεία και χρήματα.

Συνεπώς, η γειτονιά υποβαθμίζεται για τους κατοίκους από την πολιτική όλων των δημοτικών αρχών και των κομμάτων τους, όλα αυτά τα χρόνια, και αναβαθμίζεται για τους επιχειρηματικούς ομίλους που Θα δουν τα κέρδη τους να διογκώνονται από την διπλή ανάπλαση στον Βοτανικό αλλά και την ανάπλαση του πάρκου της Ακαδημίας Πλάτωνα προκειμένου να αναβαθμιστεί το τουριστικό προϊόν.

Με απαράδεκτο τρόπο, η συγκεκριμένη πρόταση βάζει στο στόχαστρο εξαθλιωμένους και ταλαιπωρημένους ανθρώπους, ως αιτία της υποβάθμισης της ζωής μας, και της παντελούς έλλειψης έργων υποδομής στην περιοχή μας. Χαρακτηριστικά, στην πρόταση αναφέρεται το “φαινόμενο στέγασης παράνομων μεταναστών και ανθρώπων”, διαχωρίζοντας τους μετανάστες από τους ανθρώπους! Η συγκεκριμένη πρόταση της συγκεκριμένης παράταξηςχαϊδεύει ακροδεξιές, ρατσιστικές και μισαλλόδοξες αντιλήψεις! Δεν μας ξενίζει η στάση τους.

Τέλος, καταγγέλλουμε την παράταξη του ΠΑΣΟΚ που δέχτηκε να μπει το θέμα στην ημερήσια διάταξη του κοινοτικού συμβουλίου και την καλούμε να πάρει την ευθύνη άμεσα να αποσύρει αυτή την κατάπτυστη πρόταση από την ημερήσια διάταξη της συνεδρίασης της Δευτέρας 22.42024. Είναι το ελάχιστο που μπορεί να κάνει.

Τη δύσκολη αυτή περίοδο που ο κόσμος από τη μία δεν έχει που να μείνει λόγω των υψηλών ενοικίων και από την άλλη χάνει από τις τράπεζες και τα funds το σπίτι του, η μόνη απάντηση πρέπει να είναι η αλληλεγγύη στον αδύναμο, Έλληνα και μετανάστη. Κανένας μόνος του!».

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις