Πολιτική

ΚΚΕ: Επιβεβαιώνονται οι προειδοποιήσεις για τους κινδύνους που απορρέουν από την επιστολική ψήφο


«Τις καταγγελίες και τις προειδοποιήσεις του ΚΚΕ, για τους κινδύνους που απορρέουν από τη θέσπιση της επιστολικής ψήφου, επιβεβαιώνει η απαράδεκτη διαρροή των προσωπικών λογαριασμών ηλεκτρονικού ταχυδρομείου Ελλήνων του εξωτερικού που είτε είχαν εγγραφεί στους ειδικούς εκλογικούς καταλόγους εξωτερικού για τις προηγούμενες εκλογές, είτε γράφτηκαν στην πλατφόρμα για την επιστολική ψήφο που άνοιξε πριν από λίγες μέρες» αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Κομματική Επιτροπή Οργανώσεων του εξωτερικού του ΚΚΕ και προσθέτει στη συνέχεια:

«Η διαρροή των προσωπικών τους δεδομένων επιβεβαιώνεται από το μήνυμα που έκπληκτοι είδαν σήμερα ότι έχουν λάβει από την ευρωβουλευτή της ΝΔ και μέλος της ευρωκοινοβουλετικής ομάδας του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, 'Αννα-Μισέλ Ασημακοπούλου, χωρίς να έχουν με οποιονδήποτε τρόπο δώσει στην ίδια ή συνεργάτες της τα στοιχεία επικοινωνίας τους.

Η όλη υπόθεση αποδεικνύει στην πράξη ότι ο πολυδιαφημισμένος Γενικός Κανονισμός Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων (GDPR) της ΕΕ όχι μόνο δεν παρέχει καμία προστασία προσωπικών δεδομένων αντίθετα, μάλιστα, νομιμοποίησε την πλατιά και απρόσκοπτη συλλογή, διαβίβαση και επεξεργασία των προσωπικών δεδομένων των λαών σε όλη την ΕΕ, από τα μονοπώλια, τα κράτη και την ίδια την ΕΕ, για εμπορικούς, πολιτικούς και άλλους σκοπούς.

Είναι τουλάχιστον προκλητικό ότι στο μήνυμα γίνεται λόγος για "ιστορική μεταρρύθμιση της Κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη", χάρη στην οποία οι Έλληνες του εξωτερικού θα μπορέσουν να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα μέσω επιστολικής ψήφου».

«Το ΚΚΕ είχε επισημάνει έγκαιρα ότι η θέσπιση της επιστολικής ψήφου συνεπάγεται τεράστιους κινδύνους νόθευσης και χειραγώγησης της λαϊκής ψήφου, μέσα από μια διαδικασία που μόνο αδιάβλητη δεν είναι, ενώ ανοίγει το δρόμο για πολύμορφες πιέσεις. Αυτά ακριβώς επιβεβαιώνονται σήμερα!

Είναι τεράστιες οι ευθύνες της κυβέρνησης της ΝΔ που -προφανώς- μέσω μηχανισμών του κράτους διέρρευσε τα προσωπικά δεδομένα των αποδήμων που έλαβαν το συγκεκριμένο email. Είναι τεράστιες οι ευθύνες των υπολοίπων αστικών κομμάτων που αρχικά συνέπραξαν με τη ΝΔ για την καθιέρωση της επιστολικής ψήφου, παρά τις προειδοποιήσεις του ΚΚΕ και την πλούσια σχετική διεθνή πείρα» αναφέρει, ακόμα, η ανακοίνωση και υπογραμμίζει καταλήγοντας:

«Το ΚΚΕ ζητά να διερευνηθούν άμεσα οι συνθήκες διαρροής των προσωπικών δεδομένων και να αποδοθούν οι ανάλογες διοικητικές ή και ποινικές ευθύνες και κυρώσεις σε όλους τους εμπλεκόμενους. Να αποτραπεί κάθε πιθανότητα επανάληψης αντίστοιχου περιστατικού. Καλεί το υπουργείο Εσωτερικών και την κυβέρνηση συνολικά να λάβει άμεσα μέτρα για να θωρακίσει -όσο αυτό είναι δυνατό- τη διαδικασία εγγραφής στην πλατφόρμα από αντίστοιχες διαρροές προσωπικών δεδομένων.

Οι Έλληνες του εξωτερικού μπορούν και πρέπει να δώσουν αποφασιστική απάντηση τόσο στην κυβέρνηση της ΝΔ όσο και σε ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ και τα άλλα αστικά κόμματα, που τους αντιμετωπίζουν διαχρονικά ως «ΚΟΥΚΙΑ» κι όχι ως εργαζόμενους μετανάστες, στις ανάγκες των οποίων, σε ό,τι αφορά τη σχέση τους με το ελληνικό κράτος, γυρνούν την πλάτη.

Το ΚΚΕ καλεί τους Έλληνες μετανάστες να ψηφίσουν μαζικά στις Ευρωεκλογές στις 9 Ιουνίου, αξιοποιώντας κάθε δυνατότητα για να στείλουν ηχηρό μήνυμα καταδίκης της αντεργατικής αντιλαϊκής πολιτικής ΕΕ, των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων και των διάφορων αστικών κυβερνήσεων και των κομμάτων τους. Να δυναμώσουν ακόμα περισσότερο το ΚΚΕ, που είναι το μόνο κόμμα που στηρίζει με κάθε τρόπο τις ανάγκες και τους αγώνες των Ελλήνων μεταναστών. Να ενισχύσουν τη μόνη γνήσια αντιπολίτευση στην κυβέρνηση και την ΕΕ. Τώρα είναι η ώρα της μάχης, της αποφασιστικής συμπόρευσης με το ΚΚΕ!».

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Σχετικά Άρθρα