Πολιτική

ΚΚΕ: Ένα ακόμα ν/σ της κυβέρνησης για ενίσχυση τραπεζών και όχι ευάλωτων δανειοληπτών


Κατηγορηματικά αντίθετος με το νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών, για τα κόκκινα δάνεια, δήλωσε ο βουλευτής του ΚΚΕ Μανώλης Συντυχάκης, τονίζοντας ότι οι ευάλωτοι δανειολήπτες όχι μόνο δεν έχουν καμία προστασία για την πρώτη τους κατοικία αλλά παραδίδονται έρμαια στα κοράκια.

«Είναι ένα ακόμα νομοσχέδιο στήριξης των τραπεζών, σε μια περίοδο που η ακρίβεια τσακίζει το λαϊκό εισόδημα και η κυβέρνηση ακονίζει τα μαχαίρια της για αυξήσεις στη φορολογία, ύψους 6,2 δις ευρώ όπως προβλέπει ο νέος προϋπολογισμός», επισήμανε ο κ. Συντυχάκης κατά τη συζήτηση του στην Ολομέλεια.

Όπως υποστήριξε, «η επανεισαγωγή του προγράμματος "Ηρακλή" είναι για να αρθούν τα όποια εμπόδια είχαν απομείνει για την πλήρη απαλλαγή των τραπεζών από τα βαρίδια των μη εξυπηρετούμενων δανείων και έχει την υποστήριξη όλων των αντιλαϊκών χρηματοπιστωτικών μηχανισμών του αστικού κράτους και της ΕΕ».

Με τα προγράμματα "Ηρακλής" 1 και 2, είχαν απαλλαγεί και πάλι οι τράπεζες από τα κόκκινα δάνεια με την κυβέρνηση να τους δίνει κρατικές εγγυήσεις ύψους 18,7 δισ. ευρώ, για να τιτλοποιήσουν και να μεταβιβάσουν τα προβληματικά δάνεια στα funds και τα άλλα κοράκια και τώρα, με το "Ηρακλής 3", συνεχίζει και τούς δίνει ένα ακόμα δώρο, ύψους 2 δισ. ευρώ ως κρατική εγγύηση».

«Οι ρυθμίσεις του σχεδίου νόμου ευνοούν τις τράπεζες και όχι τους δανειολήπτες», ανέφερε ο κ. Συντυχάκης και τόνισε ότι «αντί για προστασία των ευάλωτων νοικοκυριών, προγραμματίζονται για τους επόμενους μήνες 14.000 πλειστηριασμοί, ενώ τους τελευταίους 18 μήνες έχουν γίνει 96.000».

Τέλος, ο κ. Συντυχάκης κάλεσε τη κυβέρνηση να κάνει δεκτή τη τροπολογία του κόμματος του που προβλέπει τη παύση των πλειστηριασμών της λαϊκής κατοικίας».

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Σχετικά Άρθρα