ΕΥΖην

Κιβωτός του Νώε και gender fluidity έμπνευση για το F/W 2020 του Thom Browne (fashion show)


Την ανάγκη να αφηγηθεί την ιστορία πίσω από την κολεξιόν F/W 2020 αισθάνθηκε ο σχεδιαστής μόδας Thom Browne, μια συλλογή την οποία εμπνεύστηκε τόσο από την ουδετερότητα φύλου όσο και την κλασική και όχι τόσο κλασική ραπτική αλλά και την Κιβωτό του Νώε.

Μιλώντας στον Alexander Fury του AnOther Magazine, τίμησε την ομορφιά των ζώων και τη σημασία του ότι προσέρχονταν στην Κιβωτό κατά δυάδες.

«Η κολεξιόν έχει να κάνει με αυτή την ιστορία της Κιβωτού του Νώε, των ζώων που εισέρχονταν ανά δύο. Υπάρχει κάτι γοητευτικό σε αυτή την απλή ιστορία, η αθωότητα των ζώων. Προσωπικά, αγαπώ τα ζώα. Υπάρχει κάτι αγνό στο να έχεις ζώα τριγύρω σου. Για μένα, τότε έρχεται η ιδέα των κεντημάτων, η ιδέα του να κεντάς ζώα πάνω σε κομμάτια ύφασμα» εξομολογήθηκε.
 
«Μου αρέσει η ιδέα να ωθώ ισχυρές θηλυκές ιδέες σε ανδρικές κολεξιόν και ισχυρές ανδρικές ιδέες σε γυναικείες κολεξιόν. Ειδικά στους καιρούς που ζούμε, οι άντρες και οι γυναίκες είναι τόσο πολύ περισσότερο ανοιχτοί και ανοιχτές σε διαφορετικές ιδέες· και δεν είναι τόσο καθαρά αντρικές ή θηλυκές. Η πιο ενδιαφέρουσα ιδέα σε αυτή την κολεξιόν είναι η έννοια να εξωθείται η εμφάνιση σε τέτοιο σημείο που πραγματικά δεν ξέρεις ποιο ήταν το αγόρι και ποιο ήταν το κορίτσι. Το οποίο συνδέεται, με έναν τρόπο, με αυτή την ιστορία της Κιβωτού του Νώε» εξήγησε.
 
«Οι γονείς μου, όντας και οι δύο επαγγελματίες, δούλευαν, άρα μεγάλωσα μέσα στη ραπτική. Κατά συνέπεια, μεγάλο μέρος αυτού που κάνω συνδέεται με την κλασική αντίληψη της ραπτικής, αλλά είναι μια πλήρης ανταρσία ενάντια σε κάθε είδος κανόνα. Αν μιλούσες με πραγματικούς, παραδοσιακούς ράφτες, πιθανότατα θα έβαζαν τα γέλια με αυτό που κάνω» παραδέχτηκε.
 
«Μου αρέσει να παίρνω πραγματικά απλές ιδέες και να τις βάζω μπροστά σε κόσμο – αλλά είναι επίσης ενδιαφέρον για μένα το να ερμηνεύονται βαθύτερα αυτές οι ιδέες. Αν με ρωτούσατε από πού προέρχεται, (θα έλεγα) ότι ενδέχεται να προέρχεται από τον Μπαγκς Μπάνι ή, και από κάτι τόσο αντίθετο όσο ο (ζωγράφος) Mark Rothko. Μου αρέσει να προσεγγίζω τις κολεξιόν μου με έναν σχεδόν παιδιάστικο τρόπο. Νομίζω ότι υπάρχουν πολλές αμερικανικές αναφορές με τις οποίες παίζω στις κολεξιόν, μια αμερικανική ευαισθησία. Αυτό είναι κάτι που θέλω να νιώθει ο κόσμος» είπε.
 
«Φαντάζομαι ότι με πιάνει βαρεμάρα, άρα κάποιες φορές θέλω να κάνω να διασκεδάσει ο εαυτός μου. Πιστεύω ότι είναι διασκεδαστικό να περιβάλλω τις κολεξιόν μου με μια ιστορία. Σαφέστατα υπάρχει ενδιαφέρον στο να βεβαιωθείς ότι υπάρχει κάτι διασκεδαστικό, λίγο διαφυγή και φαντασία, ειδικά σήμερα» τόνισε.
 

Διαβάστε επίσης
Ετικέτες μόδα