Ελλάδα

Κινητοποιήσεις αγροτών στην Καρδίτσα


Κινητοποιήσεις  ξεκίνησαν σήμερα οι αγρότες της περιοχής Καρδίτσας, διαμαρτυρόμενοι για τη  μείωση του εισοδήματος τους, τις χαμηλές τιμές των προϊόντων τους και την κυβερνητική πολιτική  στον αγροτικό τομέα.

Στον επαρχιακό δρόμο που οδηγεί από την Καρδίτσα στον Παλαμά, στο ύψος του κυκλικού κόμβου του Ε65, και με παρουσία ισχυρής αστυνομικής δύναμης, έχουν παρατάξει τα τρακτέρ τους. Νωρίτερα είχαν κλείσει σε άλλο σημείο τον Ε65 στο ρεύμα προς τα Τρίκαλα.

Ο πρόεδρος της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων νομού Καρδίτσας, Κώστας Τζέλλας, σε δηλώσεις του αναφέρθηκε στην τραγική οικονομική κατάσταση που βρίσκονται τα αγροτικά νοικοκυριά. Οπως εξήγησε, τα συσσωρευμένα προβλήματα που οξύνονται οδηγούν σε δραστική μείωση του εισοδήματος. "Δεν έχουμε χρήματα", τόνισε χαρακτηριστικά "για θέρμανση στα σπίτια μας, δεν μπορούμε να σπουδάσουμε τα παιδιά μας, αντιμετωπίζουμε πρόβλημα επιβίωσης".

Οσον αφορά τις διεκδικήσεις, είπε ότι οι αγρότες ζητούν μέτρα για  μείωση του κόστους παραγωγής με αφορολόγητο πετρέλαιο, και εγγυημένες τιμές σύμφωνα με το κόστος παραγωγής και την ποιότητα.

Απευθύνοντας κάλεσμα σε όσους "κάθονται στον καναπέ", να συμμετέχουν στις αγωνιστικές κινητοποιήσεις,ς είπε ότι "όσοι κάθονται και κοιτάζουν ως θεατέ, να ξέρουν ότι στο τέλος θα τους πάρουν και τον καναπέ και το σπίτι".

Ο κ. Τζέλλας τόνισε ότι  "την 1η Φλεβάρη οι αγρότες της Καρδίτσας, θα  συμμετέχουν μαζικά στο συλλαλητήριο που οργανώνει η Πανελλαδική Επιτροπή Μπλόκων στην "Agrotica" στη Θεσσαλονίκη,

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαβάστε επίσης