Διεθνή

Κινεζικό ενδιαφέρον για logistics σε αεροδρόμιο στην Κροατία


Κινέζοι επιχειρηματίες ενδιαφέρονται για την κατασκευή ενός κέντρου logistics στο αεροδρόμιο του Όσιγιεκ και η κροατική κυβέρνηση αναμένει να λάβει σχετική επιστολή πρόθεσης, σύμφωνα με όσα επισημάνθηκαν στη διάρκεια της επίσκεψης που πραγματοποίησε επιχειρηματική αποστολή από την Κίνα στην κροατική πόλη.

Ο αερολιμένας του Όσιγιεκ, ως πιθανό "πεδίο" ανάπτυξης επενδυτικής δραστηριότητας, έχει προσελκύσει έντονο ενδιαφέρον από Κινέζους επιχειρηματίες επισήμανε η επιχειρηματίας Jiang Yu, σημειώνοντας πως η ίδια και άλλοι επιχειρηματίες ενδιαφέρονται για το συγκεκριμένο έργο, καθώς η τοποθεσία του αεροδρομίου είναι στρατηγική και μπορεί να συνδυαστεί με τις υπηρεσίες που παρέχει το λιμάνι της πόλης.

Υπογράμμισε, επίσης ότι σύντομα αναμένεται να ξεκινήσουν οι διαπραγματεύσεις επιχειρηματιών και συναρμόδιων υπουργείων για την εξεύρεση κοινού "τόπου" αναφοράς και την έναρξη συνεργασίας.

Ο περιφερειάρχης της περιφέρειας Όσιγιεκ, Ιβάν Άνουσιτς, διατύπωσε την εκτίμηση ότι τόσο η τελευταία, όσο και η προηγούμενη (στις 18 Απριλίου) επίσκεψη κινεζικής επιχειρηματικής αντιπροσωπείας αποδεικνύει το έμπρακτο ενδιαφέρον των επιχειρηματιών να δραστηριοποιηθούν στην περιοχή.

"Μπαίνουμε στην τελική φάση διεξαγωγής συνομιλιών μεταξύ των ενδιαφερόμενων επενδυτών και των αρμόδιων υπουργείων. Ενδιαφέρονται (σ.σ. οι Κινέζοι επιχειρηματίες) για το αεροδρόμιο (στους τομείς μεταφοράς επιβατών και φορτίων)" ανέφερε.

Ο κ. Άνουσιτς σημείωσε ότι το κινεζικό επενδυτικό ενδιαφέρον οφείλεται σε μια σειρά από παράγοντες, όπως η εγγύτητα του αεροδρομίου με το λιμάνι και τον πανευρωπαϊκό διάδρομο Vc (το οδικό και σιδηροδρομικό τμήμα του διαδρόμου), καθώς και με την Ουγγαρία και τη Βοσνία-Ερζεγοβίνη.

Διαβάστε επίσης