Πολιτική

ΚΙΝΑΛ: Υποψήφιος και ο Χρηστίδης – Έξι οι διεκδικητές της ηγεσίας


Η παραίτηση της Φώφης Γεννηματά από την κούρσα για την ηγεσία του Κινήματος Αλλαγής λόγω σοβαρού προβλήματος υγείας, προκάλεσε «τσουνάμι» διεργασιών και ανακατατάξεων, διαμορφώνοντας νέες ισορροπίες και τάσεις. Αυτό γίνεται εμφανές από το γεγονός ότι μετά την αποχώρησή της, Κεγκέρογλου και Γερουλάνος έθεσαν υποψηφιότητα, ενώ αναζωπυρώθηκαν τα σενάρια περί επιστροφής Παπανδρέου. 

Σήμερα προέκυψε μια ακόμη μίνι – «έκπληξη», καθώς στους ήδη 5 υποψηφίους για την προεδρία του ΚΙΝΑΛ, προστέθηκε και ένας έκτος. Ο λόγος για τον Παύλο Χρηστίδη, ο οποίος δήλωσε ότι παραιτείται από τη θέση του εκπροσώπου Τύπου του κόμματος, προκειμένου να διεκδικήσει την ηγεσία του.

Ο Παύλος Χρηστίδης αποτελεί έναν εκ των στενών συνεργατών της Φώφης Γεννηματά, με την οποία άλλωστε αναδείχθηκε. Θα επιδιώξει να εμφανιστεί ως εκφραστής της νέας γενιάς του Κινήματος Αλλαγής, διεκδικώντας τις πιθανότητες που του αναλογούν στην πολιτική κούρσα για την προεδρία του κόμματος.

Χθες, να θυμίσουμε, ο  γραμματέας της Κ.Ο του κόμματος, Βασίλης Κεγκέρογλου,  εκδήλωσε το ενδιαφέρον του να θέσει υποψηφιότητα για την ηγεσία του Κινήματος Αλλαγής. Το ίδιο έπραξε και ο Παύλος Γερουλάνος, ο οποίος έστειλε επιστολή στον γραμματέα του ΚΙΝΑΛ , Μανώλη Χριστοδουλάκη και την αρμόδια Επιτροπή Καταστατικού (ΕΔΕΚΑΠ), με την οποία ζητάει να δοθεί ένα εύλογο χρονικό διάστημα, μέχρι το τέλος της άλλης εβδομάδας, για να συγκεντρώσει τις απαραίτητες υπογραφές.

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Διαβάστε επίσης
Ετικέτες ΚΙΝΑΛ