Οικονομία

ΚΙΝΑΛ: Η ΝΔ να μην αποδομήσει περαιτέρω το δημόσιο χαρακτήρα της ασφάλισης


Την άποψη πως "αποκαλυπτικές είναι οι δηλώσεις κυβερνητικών βουλευτών, για τις προθέσεις της Κυβέρνησης για την μετατροπή του ασφαλιστικού συστήματος σε κεφαλαιοποιητικό για κύρια και επικουρική σύνταξη για τους νέους εργαζόμενους", εξέφρασε το γραφείο Τύπου του Κινήματος Αλλαγής.

Όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση, το Κίνημα Αλλαγής θα είναι απέναντι σε οποιαδήποτε επιλογή, η οποία οδηγεί στην παραπέρα αποδόμηση του δημόσιου χαρακτήρα της ασφάλισης. 

Παράλληλα, σημειώνεται: "Έχουμε τονίσει την ανάγκη ριζικής αλλαγής  του νόμου Κατρούγκαλου και έχουμε καταθέσει συγκεκριμένες τροπολογίες στην προηγούμενη βουλή σε αυτή τη κατεύθυνση, τις οποίες θα επαναφέρουμε και στη νέα Βουλή.

Στόχος μας είναι η ενίσχυση του δημόσιου χαρακτήρα της ασφάλισης, για εξάλειψη των αδικιών σε βάρος των νέων συνταξιούχων, για ενίσχυση του ανταποδοτικού μέρους των κύριων συντάξεων, για εξορθολογισμό του συστήματος των ασφαλιστικών εισφορών, για την αξιοποίηση νέων πόρων ενίσχυσης των ασφαλιστικών ταμείων", καταλήγει το ΚΙΝΑΛ.