Πολιτική

ΚΙΝΑΛ: Η κυβέρνηση αδιαφορεί για τις υπέρογκες τραπεζικές χρεώσεις στις συναλλαγές


Επίκαιρη Ερώτηση προς τον υπουργό Ανάπτυξης & Επενδύσεων, Άδωνι Γεωργιάδη κατέθεσε ο βουλευτής Ηλείας του Κινήματος Αλλαγής, Μιχάλης Κατρίνης, σχετικά με τις νέες χρεώσεις των τραπεζών σε συναλλαγές και υπηρεσίες. 

Ο βουλευτής ζητά από την κυβέρνηση να πάρει θέση απέναντι στη μονομερή ενέργεια των τραπεζών να προχωρήσουν σε αύξηση των χρεώσεων για συναλλαγές, όπως η επανέκδοση ή η ανανέωση χρεωστικής κάρτας, η έκδοση ή αλλαγή PIN κ.α., που μέχρι σήμερα ήταν δωρεάν. Σιωπή ιχθύος έχουν κρατήσει μέχρι σήμερα για το θέμα, η Τράπεζα της Ελλάδας και η Επιτροπή Ανταγωνισμού με την οποία θα πραγματοποιηθεί συνάντηση κλιμακίου του Κινήματος Αλλαγής, την ερχόμενη Πέμπτη.

Στην Επίκαιρη Ερώτηση, τονίζει πως οι τράπεζες, κατά παράβαση του κανονισμού (ΕΕ) 2015/751 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου που περιορίζει τις μέγιστες χρεώσεις στο 0,3% και 0,2% για πιστωτικές και χρεωστικές κάρτες αντίστοιχα, χρεώνουν ακόμα και το δεκαπλάσιο αυτού του ορίου.

Τέλος, o κ. Κατρίνης κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για τις νέες χρεώσεις στις συναλλαγές που θα δουν οι πολίτες μέχρι το τέλος του χρόνου.