Πολιτική

ΚΙΝΑΛ: Φουλ επίθεση από Παπανδρέου – Πώς απαντά ο Ανδρουλάκης


Ο Γιώργος Παπανδρέου έχει αποφασίσει να παίξει φουλ επίθεση απέναντι στον συνυποψήφιό του Νίκο Ανδρουλάκη. Δεν δίστασε να θέσει και ζήτημα νοθείας, έστω κι αν κατόπιν- μετά το σάλο που προκλήθηκε- επιχείρησε να κατεβάσει το… επίπεδο καταγγελίας, λέγοντας ότι ζήτησε απλώς να διερευνηθούν οι παρατυπίες στην εκλογική διαδικασία. 

Σε κάθε περίπτωση ο πρώην πρωθυπουργός συνεχίζει το «σκληρό» ροκ και την κριτική προς τον Νίκο Ανδρουλάκη, «επενδύοντας» στη στρατηγική πόλωσης ενόψει του δεύτερου γύρου των εκλογών στο Κίνημα Αλλαγής. Προφανώς ο Γιώργος Παπανδρέου ευελπιστεί ότι με τη συγκεκριμένη τακτική θα αυξήσει σημαντικά τις ελπίδες του, να ψαλιδίσει τη διαφορά με τον συνυποψήφιό του και να κόψει πρώτος το νήμα στον δεύτερο γύρο.

Υπάρχει, βεβαίως και η άποψη, που εδράζεται εντός του ΚΙΝΑΛ, ότι ο Γιώργος Παπανδρέου ξεπέρασε τα εσκαμμένα με τις χθεσινές του ενέργειες και καταγγελίες για νοθεία, δημιουργώντας ουσιαστικό πρόβλημα στο ενωτικό κλίμα του κόμματος. Ο πρώην πρωθυπουργός, πάντως, και χθες επιχείρησε να αποδομήσει πολιτικά τον κ.Ανδρουλάκη, τονίζοντας με δεικτικό τρόπο πως δεν γνωρίζει αν βρίσκεται στα δεξιά ή αριστερά του πολιτικού φάσματος.

Από την πλευρά του ο Νίκος Ανδρουλάκης, αν και εξέφρασε-μέσω των συνεργατών του- τη δυσαρέσκειά του για τις εν λόγω ενέργειες Παπανδρέου, αποφεύγει να εισέλθει σε δημόσια αντιπαράθεση και να απαντήσει στους ίδιους τόνους. «Την Κυριακή το βράδυ θα είμαι πρόεδρος όλων, κι αυτών που με ψήφισαν κι αυτών που δεν με ψήφισαν και δεν θα επιτρέψω σε κανέναν να κάνει τα μέλη, τους φίλους μας, κλακαδόρους αποφάσεων της κεντρικής διοίκησης», δήλωσε από τη Ρόδο όπου απηύθυνε  προεκλογική ομιλία.

Η ΕΔΕΚΑΠ διερευνά από την περασμένη Κυριακή τις καταγγελίες

Η αρμόδια Επιτροπή του Κινήματος Αλλαγής για τις εκλογές (Επιτροπή Δεοντολογίας Καταστατικού και Πιστοποίησης - ΕΔΕΚΑΠ), αργά χθες το βράδυ, εξέδωσε ανακοίνωση για τις καταγγελίες περί παρατυπιών στον πρώτο γύρο των εσωκομματικών εκλογών που είδαν το φως της δημοσιότητας με την επιστολή του υποψηφίου για την προεδρία του κόμματος Γιώργου Παπανδρέου.

Η ΕΔΕΚΑΠ αναφέρει ότι ήδη εξετάζει, από το βράδυ της Κυριακής 5 Δεκεμβρίου, όλα τα ζητήματα που τέθηκαν υπ' όψιν της και που αφορούν στην εκλογική διαδικασία, ειδικότερα τη μη τήρηση, σε ορισμένες περιπτώσεις, των κατευθυντήριων οδηγιών της, τα οποία όμως δεν επηρεάζουν το τελικό αποτέλεσμα.

Επίσης, δηλώνει ότι ως αρμόδιο όργανο, ενόψει της ψηφοφορίας της 12ης Δεκεμβρίου, θα εκδώσει νέα εγκύκλιο για την πιστή τήρηση των κανόνων από όλους.

Τέλος, χαιρετίζει τη μαζική προσέλευση των 271.000 μελών και φίλων του Κινήματος Αλλαγής και τους καλεί να προσέλθουν ξανά στις κάλπες την Κυριακή 12 Δεκεμβρίου.

Εν τω μεταξύ, στην ίδια κατεύθυνση με την ΕΔΕΚΑΠ, η εταιρεία ΟΤS, που υποτηρίζει το δίκτυο ψηφοφορίας των εσωκομματικών εκλογών στο ΚΙΝΑΛ, με ανακοίνωσή της που υπογράφει ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος, Σπ. Παμπουκίδης, εξηγεί ότι το σύστημα λειτούργησε ηλεκτρονικά κατά 99,2% και πως σε μεμονωμένες περιπτώσεις δεν λειτούργησε λόγω προβλημάτων στο διαδίκτυο. Σε συννενόηση με την ΕΔΕΚΑΠ κρατήθηκαν χειρόγραφες καταστάσεις, οι οποίες ενσωματώθηκαν στην ηλετρονική καταγραφή όταν αποκαταστάθηκε η σύνδεση.

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Σχετικά Άρθρα