Πολιτική

ΚΙΝΑΛ: «Ψήνει» μεταγραφή πρώην υπουργού του ΣΥΡΙΖΑ


Οι πρώτες διερευνητικές επαφές μεταξύ του Νίκου Ανδρουλάκη και Σταύρου Κοντονή είχαν θετικό πρόσημο. Αμφότερες οι πλευρές είναι ανοιχτές στην περαιτέρω συνεργασία, η οποία ενδέχεται να επισημοποιηθεί το επόμενο διάστημα.

Μέχρι πρότινος και προφανώς πριν την εκλογή Ανδρουλάκη, η διαδρομή Χαριλάου Τρικούπη-Κουμουνδούρου είχε «εδραιωθεί» στην πολιτική συνείδηση. Αρκετά και μάλιστα σημαίνοντα πρόσωπα του πρώην ΠΑΣΟΚ είχαν «μετακομίσει» πολιτικά στον ΣΥΡΙΖΑ και αναρριχήθηκαν μάλιστα, σε θέσεις ευθύνης στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Τώρα, ένας πρώην υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ, ο Σταύρος Κοντονής, ο οποίος όμως έχει κόψει δεσμούς με την ηγεσία του κόμματος, δείχνει έτοιμος να κάνει τη αντίθετη διαδρομή, από την Κουμουνδούρου στη Χαριλάου Τρικούπη.

Ο Σταύρος Κοντονής εμφανίζεται ιδιαίτερα επικριτικός προς την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ, κατά τις δημόσιες τοποθετήσεις του, ενώ αφήνει ορθάνοιχτο το ενδεχόμενο συνεργασίας με το Κίνημα Αλλαγής. «Είδα τη συνέντευξή του Τσίπρα στην "Αυγή" την περασμένη Κυριακή και νόμιζα ότι διάβασα συνέντευξη του 2014. Λυπάμαι αλλά ο πολιτικός λόγος που εκπέμπει πια ο ΣΥΡΙΖΑ είναι λόγος πολιτικής αναξιοπιστίας», δήλωσε ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης στο Action 24 και αναφέρθηκε με κολακευτικά λόγια στον Νίκο Ανδρουλάκη.
Η παρουσία Ανδρουλάκη στην ηγεσία του ΚΙΝΑΛ είναι εξ ορισμού θετική. Από δω και πέρα όμως θα πρέπει να παρατηρήσουμε και να δούμε ποιο θα είναι το πολιτικό πρόγραμμα, πώς θα συγκροτηθεί αυτός ο πολιτικός φορέας, ποιες θα είναι οι συμμαχίες που θα οικοδομήσει με βάση το πολιτικό του πρόγραμμα», επισήμανε και σημείωσε: «θα συζητούσα ευχαρίστως μια πρόταση συνεργασίας με το ΚΙΝΑΛ».

Στη συνέχεια εμφανίστηκε ιδιαίτερα επικριτικός απέναντι στην ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ. «Είδα τη συνέντευξή του (σ.σ. του Αλέξη Τσίπρα) στην "Αυγή" την περασμένη Κυριακή και νόμιζα ότι διάβασα συνέντευξη του 2014. Λυπάμαι αλλά ο πολιτικός λόγος που εκπέμπει πια ο ΣΥΡΙΖΑ είναι λόγος πολιτικής αναξιοπιστίας».

Και συνέχισε τις βολές του σχολιάζοντας το ενδεχόμενο ο ΣΥΡΙΖΑ να χάσει τη θέση της αξιωματικής αντιπολίτευσης από το ΚΙΝΑΛ. «Αν συνεχίσει με αυτό τον ρυθμό, όλα μπορούν να γίνουν. Βλέπετε ότι οι πολιτικοί συσχετισμοί αλλάζουν και το γεγονός ότι το κραταιό ΠΑΣΟΚ έφτασε να έχει ποσοστά κοινοβουλευτικής επιβίωσης, αυτό πρέπει γίνει μάθημα σε ορισμένους. Στην πολιτική μπορεί να γίνουν τα πάντα, ανάλογα με τον βαθμό σοβαρότητας και αξιοπιστίας του καθενός».
 

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Σχετικά Άρθρα