Διεθνή

Κίνα: Θα παρουσιάσει περισσότερα μέτρα για τη φιλελευθεροποίηση του εμπορίου


Το Πεκίνο θα παρουσιάσει 28 πολιτικές και μέτρα για την περαιτέρω φιλελευθεροποίηση και τη διευκόλυνση του εμπορίου στο λιμάνι ελεύθερου εμπορίου της Χαϊνάν, σύμφωνα με τον υφυπουργό Εμπορίου Γουάνγκ Σοουέν.

Η κίνηση αυτή, έχει ως στόχο την αποτελεσματικότερη υλοποίηση ενός κεντρικού σχεδίου το οποίο ανακοινώθηκε την 1η Ιουνίου του 2020 και έχει στόχο την εξέλιξη της Χαϊνάν σε ένα υψηλού επιπέδου λιμάνι ελεύθερου εμπορίου, με παγκόσμια επιρροή μέχρι τα μέσα του αιώνα, όπως δήλωσε ο ίδιος υφυπουργός.

Οι πολιτικές αυτές, θα επιτρέψουν σε συγκεκριμένες περιοχές να χαλαρώσουν τον έλεγχο των προϋποθέσεων για τις εισαγωγές και τις εξαγωγές ποσοτήτων και προϊόντων, όπως, το αργό πετρέλαιο, το διυλισμένο πετρέλαιο και η ζάχαρη, αλλά και να ακυρώσουν τα συστήματα έκδοσης αδειών για εισαγωγές μηχανολογικών και ηλεκτρικών προϊόντων, όπως σχεδιάζει το ίδιο υπουργείο.

Οι πολιτικές, θα συμπεριλάβουν τη βελτίωση υποστηρικτικών μέτρων, συμπεριλαμβανομένων των συστημάτων προειδοποίησης σχετικά με την ποιότητα και την ασφάλεια των εισαγωγών και των εξαγωγών, όπως επίσης, τις δυνατότητες επιτήρησης ταχείας επέμβασης, σύμφωνα με τον Γουάνγκ.

πηγή: ΑΠΕ

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Σχετικά Άρθρα