Διεθνή

Κίνα: Ταχεία ανάκαμψη καταγράφει η κινεζική οικονομία


Η οικονομία της Κίνας καταγράφει ταχεία ανάκαμψη, μετά το πλήγμα που δέχθηκε από την εξάπλωση της πανδημίας COVID-19, με τους σημαντικούς δείκτες να αυξάνονται δραστικά στις αρχές του χρόνου, όπως μετέδωσε χθες το BBC.

Σύμφωνα με την Εθνική Υπηρεσία Στατιστικής της Κίνας, για τους δύο πρώτους μήνες του 2021, η συνολική προστιθέμενη αξία των βιομηχανικών επιχειρήσεων κατέγραψε ετήσια αύξηση 35,1%, ενώ αυξήθηκε κατά 16,9% συγκρινόμενη με τους δύο πρώτους μήνες του 2019.

Στο μεταξύ, οι συνολικές πωλήσεις λιανικής για τα καταναλωτικά αγαθά έφτασαν στα 6,97 δισεκατομμύρια γουάν (περίπου 1071,5 δισεκατομμύρια δολάρια) με ετήσια αύξηση 33,8% και με αύξηση 6,4% σε σύγκριση με τους δύο πρώτους μήνες του 2019.

Σύμφωνα με το BBC, τα οικονομικά στοιχεία της Κίνας ξεπέρασαν τις προσδοκίες των αναλυτών, υποδεικνύοντας μία συνεχόμενη ανάκαμψη για τη δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία στον κόσμο.

«Τα δεδομένα αυτά, μας λένε ότι οι Κινέζοι καταναλωτές ξόδεψαν απλόχερα στη διάρκεια των φετινών διακοπών για το Κινεζικό Νέο Έτος» μετέδωσε το BBC επικαλούμενο την Άιρις Πανγκ, υπεύθυνη οικονομολόγο για το σύνολο της κινεζικής επικράτειας στην τράπεζα ING Bank.

πηγή: ΑΠΕ

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Σχετικά Άρθρα
Ετικέτες Κίνα