Διεθνή

Κίνα: Στη Σαγκάη επιστρέφουν στη δουλειά αύριο


Η Σαγκάη θα εφαρμόσει από αύριο Τετάρτη πιο ομαλή διαδικασία ελέγχου της πανδημίας του νέου κορονοϊού, επιτρέποντας σε πολυκαταστήματα και επιχειρήσεις να ανοίξουν ξανά και στους πολίτες των περιοχών «χαμηλού ρίσκου» ως προς την εξάπλωση να επιστρέψουν στη δουλειά, ανακοίνωσαν αξιωματούχοι της κινεζικής οικονομικής πρωτεύουσας σήμερα.

Θα ξαναρχίσει επίσης η ομαλή λειτουργία των σιδηροδρόμων, ενώ οι πτήσεις εσωτερικού από και προς την πόλη των 25 εκατομμυρίων κατοίκων θα αυξηθούν, γνωστοποίησε ο αντιδήμαρχος Τζονγκ Μινγκ κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχωρήθηκε ψηφιακά.

Ωστόσο οι χώροι που υποδέχονται κοινό θα επιτρέπεται να λειτουργούν στο 75% της χωρητικότητάς της και όσοι επιθυμούν να εισέρχονται σε αυτούς θα πρέπει να επιδεικνύουν αρνητικό αποτέλεσμα μοριακού τεστ (PCR) για τον SARS-CoV-2 ώστε να τους επιτρέπεται η είσοδος.

Η κινεζική μητρόπολη ανήγγειλε το τέλος του δίμηνου lockdown που είχε επιβληθεί χθες Δευτέρα.

Στην ηπειρωτική Κίνα επιβεβαιώθηκαν 28 κρούσματα του ιού με συμπτώματα οφειλόμενα σε μετάδοση στην κοινότητα τις προηγούμενες 24 ώρες, τα εννέα εξ αυτών στη Σαγκάη. Το υπουργείο Υγείας έκανε επίσης λόγο για 69 ασυμπτωματικά κρούσματα, τα 22 στη Σαγκάη.

Δεν διαπιστώθηκε κανένας θάνατος εξαιτίας επιπλοκών της COVID-19 το ίδιο χρονικό διάστημα. Επισήμως, ο απολογισμός της πανδημίας στη χώρα όπου εντοπίστηκε πριν από δύο χρόνια και πλέον ο νέος κορονοϊός παρέμεινε αμετάβλητος, στους 5.226 νεκρούς. Θεωρείται γενικά υποτιμημένος από τους ειδικούς.

πηγή: ΑΠΕ

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Σχετικά Άρθρα
Ετικέτες Κίνα