Διεθνή

Ο Κινέζος πρόεδρος Σι πρότεινε στον Τραμπ τη χαλάρωση των κυρώσεων εναντίον της Β.Κορέας


Ο Κινέζος πρόεδρος Σι Τζινπίνγκ πρότεινε στον Αμερικανό ομόλογό του Ντόναλντ Τραμπ στη διάρκεια της συνάντησής τους με αφορμή τη σύνοδο κορυφής της G20 να χαλαρώσει "εν ευθέτω χρόνω" τις κυρώσεις εναντίον της Βόρειας Κορέας, αποκάλυψε σήμερα ο Κινέζος υπουργός Εξωτερικών Ουάνγκ Γι.

Η Ουάσινγκτον απαιτεί από την Πιονγκγιάνγκ να εγκαταλείψει το πυρηνικό της πρόγραμμα προτού άρει τις διεθνείς κυρώσεις εναντίον της. Από την πλευρά της η Βόρεια Κορέα επιθυμεί την άμεση άρση τους και ζητεί εγγυήσεις για την ασφάλειά της με αντάλλαγμα την εγκατάλειψη των στρατηγικών της όπλων.

Στη διάρκεια της συνάντησής του με τον Τραμπ το Σάββατο στην Οζάκα, όπου πραγματοποιήθηκε η σύνοδος της G20, ο Σι "ενθάρρυνε τις ΗΠΑ να επιδείξουν επιείκεια και να προσεγγίσουν τη βορειοκορεατική πλευρά, κυρίως μέσω της χαλάρωσης εν ευθέτω χρόνω των κυρώσεων εναντίον της Βόρειας Κορέας", δήλωσε ο Ουάνγκ Γι.

"(Του δήλωσε) ότι πρέπει να βρεθεί λύση στις ανησυχίες της κάθε πλευράς μέσω του διαλόγου", υπογράμμισε ο Κινέζος υπουργός Εξωτερικών στη διάρκεια κοινής συνέντευξης Τύπου με τον Μεξικανό ομόλογό του Μαρσέλο Εμπράρντ, ο οποίος πραγματοποιεί επίσκεψη στην Κίνα.

Πηγή: ΑΠΕ

Διαβάστε επίσης