Διεθνή

Κίνα: Καμία ανάμειξη στην υπόθεση Μπάιντεν


Το Πεκίνο δεν έχει πρόθεση να αναμειχθεί σε εσωτερικές υποθέσεις των ΗΠΑ, δήλωσε σήμερα εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών της Κίνας, απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με την πρόταση του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ προς το Πεκίνο να ερευνήσει σχετικά με τον Τζο Μπάιντεν, ο οποίος μπορεί να είναι ο αντίπαλός του στις αμερικανικές προεδρικές εκλογές του 2020, και τον γιο του.

Ο εκπρόσωπος του κινεζικού υπουργείου Εξωτερικών Γκενγκ Σουάνγκ έκανε την δήλωση αυτή στη διάρκεια τακτικής συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε.

Ο Ρεπουμπλικάνος πρόεδρος των ΗΠΑ, εναντίον του οποίου έχει ξεκινήσει επίσημη έρευνα στο Κογκρέσο για ενδεχόμενη παραπομπή του επειδή ζήτησε από τον πρόεδρο της Ουκρανίας να κάνει έρευνα για τους Μπάιντεν, πρότεινε την περασμένη εβδομάδα να αρχίσει το Πεκίνο μια έρευνα για τον Μπάιντεν, διεκδικητή του χρίσματος των Δημοκρατικών για τις προεδρικές εκλογές του 2020, και για τον γιο του, τον Χάντερ, ο οποίος είχε επιχειρηματικά συμφέροντα στην Κίνα.

Ο Τραμπ, όπως αναφέρει το ΑΜΠΕ, έχει πει ότι ο Μπάιντεν και ο γιος του είναι "διεφθαρμένοι", αλλά δεν έχει δώσει αποδείξεις για τον ισχυρισμό αυτό.