Διεθνή

Κίνα: Επιβράδυνση της ανάπτυξης το γ΄ τρίμηνο


Με ετήσιο ρυθμό 6% αναπτύχθηκε η κινεζική οικονομία το γ΄ τρίμηνο, επιβραδύνοντας για δεύτερο διαδοχικό τρίμηνο καθώς η επιχειρηματική δραστηριότητα συνεχίζει να υποχωρεί στη δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία του πλανήτη εν μέσω του εμπορικού πολέμου με τις ΗΠΑ.

Αυτός είναι ο χαμηλότερος ρυθμός ανάπτυξης από το πρώτο τρίμηνο του 1992 όταν η Κίνα ξεκίνησε να δημοσιεύει στοιχεία σε επίπεδο τριμήνου. Οι μέσες εκτιμήσεις των αναλυτών τοποθετούσαν την ανάπτυξη στο 6,1% σε δημοσκόπηση της Wall Street Journal.

Το β΄ τρίμηνο η οικονομία είχε αναπτυχθεί κατά 6,2%, ενώ το α΄ τρίμηνο κατά 6,4%, σύμφωνα με την στατιστική υπηρεσία της χώρας.

Το Πεκίνο έχει θέσει στόχο για ανάπτυξη του ΑΕΠ μεταξύ 6,0% και 6,5% αυτό το έτος, μετά από ανάπτυξη 6,6% το προηγούμενο έτος. Ο μέσος όρος στο εννεάμηνο είναι στο 6,2%.

Τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν σήμερα έδειξαν ότι η βιομηχανική παραγωγή αυξήθηκε 5,8% σε ετήσια βάση, ξεπερνώντας τις εκτιμήσεις των αναλυτών για αύξηση 4,9%. Οι λιανικές πωλήσεις σκαρφάλωσαν 7,8% τον Σεπτέμβριο από ένα χρόνο νωρίτερα, επιβεβαιώνοντας τις εκτιμήσεις.

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Σχετικά Άρθρα